watersportbaan3

De Watersportbaan

De Watersportbaan kan je vinden in Gent en is het meest beviste water van heel Gent. Met een lengte van 2.3 km lang en een breedt van 76 meter maakt dit een zeer aangenaam water voor veel vissen. Het staat bekend dat het goed vissen is in Gent en zeker aan de Watersportbaan. Er zit namelijk enorm veel vis en niet enkel mooie karpers. Op de Watersportbaan worden daarom ook met regelmaat wedstrijden gevist welke altijd veel vis oplevert. Het water zelf is vrij helder en kan tot 3 meter diep gaan. De Watersportbaan heeft een zandbodem.

Karpervissen op de Watersportbaan.

Karpervissen is zeer populair op de Watersportbaan en dat heeft meerdere redenen. Er zitten mooie en grote karpers en er mag tijdens de nacht worden gevist. Heb al meerdere vangsten weten te vangen, maar geef wel mee dat wanneer je op de Watersportbaan wilt gaan karpervissen je best een stek op voorrand kan gaan voorvoeren evenals goed uitzoeken dat je stek niet bezet is door een vaste karpervisser. Er zitten namelijk veel karpervissers en die vinden het ook niet prettig als hun stek omzeep wordt gehaald. Dit beetje respect voor elkaar zorgt ervoor dat je een zeer toffe uitdaging zal hebben aan de Watersportbaan.

Adres de Watersportbaan.

 

Yachtdreef

9000 Gent

Wil je gaan vissen aan de Watersportbaan? Dan hebben we 3 plaatsen om deze te bereiken. Langs beide kanten is het water te bereiken. Dit zijn de Noorderlaan en de Zuiderlaan in Gent. Aan de Yachtdreef in Gent is een parking. Hier kan je je wagen achterlaten en gaan zoeken naar een mooie stek op de Watersportbaan.

Vergunningen voor de Watersportbaan in Gent.

Om te mogen vissen aan de Watersportbaan heb je enkel een Vlaams Visverlof nodig welke je kan vinden in elk B-post kantoor in België.

Extra reglement op de Watersportbaan is voornamelijk vanwege de wedstrijden op het water. Wanneer er een wedstrijd wordt gevist mag er niet tijdens de wedstrijd gevist worden. Wedstrijden worden duidelijk op voorrand aangeduid.

Nachtvissen is toegestaan op de Watersportbaan. Hiervoor heb je uiteraard wel een groot Visverlof nodig.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *