spildoornvijver3

De Spildoornvijver

De Spildoornvijver wordt ook wel de put van Walem genoemd en kan je vinden in Mechelen. Door de aanleg van de E19 die naast de Spildoornvijver loopt hebben ze in de jaren 60 hier heel wat zand gewonnen. Hierdoor is een grote put van 25 ha ontstaan en wordt nu dus de Spildoornvijver of put van Walem genoemd. De put zelf is een dikke 900 meter lang en een kleine 500 meter breed. Een zeer mooi en helder water met een mooie fauna en flore langs het water. Het water kan tot 17 meter diep met een zandbodem. Het water heeft wel wat te kampen met een homoplaag welke daar achter avonturen komen zoeken.

Karpervissen op de Spildoornvijver.

 

Het karperbestand op de Spildoornvijver is vrij klein te noemen, maar er zitten zeker mooie karpers op de Spildoornvijver. Ik heb meerdere artikels gevonden van vangsten rond de 10 a 15 kg, maar telkens wordt wel aangegeven dat er heel veel moeite is gedaan om een visje te weten prikken op de Spildoornvijver.

Adres de Spildoornvijver.

 

 

Battenbroek 10

2800 Mechelen

Wil je naar de Spildoornvijver gaan? Dan kan je best naar de Battenbroek 10 in Mechelen rijden. Je komt dan automatisch uit aan de Spildoornvijver waar je jouw wagen kan achterlaten.

Vergunningen de Spildoornvijver.

Om te mogen vissen op de Spildoornvijver heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in elk B-post kantoor van België.

Ook nachtvissen is toegestaan op de Spildoornvijver.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.

Tags: , , , , ,

2 Comments

 • Sfekke schreef:

  Klein bestand?
  Heb hier 6jaar geleden nog graskarper van 20.3 gevangen,
  Zeer mooi bestand! Op 2dagen toen 2spiegels van 13kg
  2 spiegels 13.5kg
  Schub 17.5kg
  Graskarper 20.3kg
  Schub 15kg.

  Alleen het klote is de homo’s daar en de afstand die je moet vissen

  • mich schreef:

   Hej Sfekke.

   Bedankt voor deze zeer nuttige reactie. Zelf had ik meerdere reacties van vissers gelezen dat het bestand vrij klein was voor de grootte van het water maar niet te min zouden er zeker mooie karpers rondzwemmen. Aan jouw reactie kunnen we dus ook afleiden dat er zeker mooie karpers aanwezig zijn. Als je het leuk vindt mag je gerust één van deze vangsten doorsturen en dan plaatsen wij jouw foto op deze pagina over de Spildoornvijver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *