lovaart

De Lovaart

  • Bewerken
 
  • Bewerken
De Lovaart is een kanaal van een 15 tal km lang en een 15 tal meter breed en verbind de ijzer met het Kanaal Duinkerke – Nieuwpoort. De Lovaart krijgt zijn water gevoed door de ijzer en heeft vrij helder water met wat stroming. De dieptes van het water gaan tot een 3 meter. De bodem is vooral bedekt met slib. De oevers van de Lovaart zijn vooral natuurlijk, maar hier en daar zijn er wel verstevegingen aangebracht.

Karpervissen op de Lovaart.

Op de Lovaart wordt zeker karper gevangen en heeft zeker enkele mooie exemplaren rondzwemmen. Nachtvissen is toegestaan op de Lovaart wat weer een extra plus is voor de karpervisser. Een goede stek vinden en wat voorvoeren kan zeker geen kwaad op de Lovaart. Je kan heel wat stekken vinden door eens langs het water te rijden. Er zijn mooie grote stukken tussen waar zeker mooie karper te vinden is. De Fintele is ook nog een bekende spot voor mooie vis te vangen.

Adres de Lovaart.

 

 

Bij alle bruggen langs de Lovaart heb je hengelstoepen waar gevist kan worden. Deze zijn allemaal makkelijk bereikbaar met de wagen. Ik kan vooral aanraden om eerst een goede stek te gaan vinden en te kijken hoe makkelijk deze te bereiken is met de wagen. Een smartphone met gps locaties en google maps kan hierbij zeker helpen.

Vergunningen voor op de Lovaart.

Om te mogen vissen op de Lovaart heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je in een B-post kantoor kan vinden.
Nachtvissen is ook toegestaan op de Lovaart. Hiervoor heb je wel een groot visverlof nodig welke je ook in een B-post kantoor kan vinden.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *