Kanaal Nieuwpoort – Duinkerke

Kanaal Nieuwpoort – Duinkerke

 
Het Kanaal van Nieuwpoort – Duinkerke verbind zoals verwacht Nieuwpoort met Duinkerke en is 19 km lang met breedtes tot een kleine 20 meter. De dieptes van het water gaan tot een 3.5 meter diep met kunstmatige oevers. Pas op, op vele plaatsen hebben steile oever wat het gevaarlijk maakt om te vissen. Er zijn wel betonnen randen waar je kan zitten of staan, maar zeker niet aan te raden als karpervisser. Veiligheid eerst mannen ! Het water van het kanaal Nieuwpoort – Duinkerke is troebel met een zanderige bodem met slib en stenen. Hier en daar is wel wat plantengroei te vinden langs het kanaal Nieuwpoort – Duinkerke.

Karpervissen op het kanaal Nieuwpoort - Duinkerke.

 

Er zitten zeker mooie karpers op het kanaal Nieuwpoort – Duinkerke. In maart 2011 heeft het spiegelkarperproject nog 71 spiegelkarpers uitgezet in het kanaal Nieuwpoort – Duinkerke. Qua vangsten heb ik 1 vangst kunnen vinden met een spiegel van 8.4 kg. Voorvoeren wordt zeker aangeraden op het kanaal van Nieuwpoort – Duinkerke. Nachtvissen is ook toegestaan op het kanaal Nieuwpoort – Duinkerke, dit is een extra voordeel als karpervisser. Heb jij meer info over vangsten op het kanaal van Nieuwpoort – Duinkerke? Laat het ons gerust weten via een reactie.

Adres Nieuwpoort - Duinkerke

 

 

De meeste visstekken liggen langs de N39 en de Veurnekeiweg. Dit omdat deze 2 wegen langs het kanaal Nieuwpoort – Duinkerke lopen en die stekken zijn dan ook zeer makkelijk bereikbaar met de wagen.

Vergunningen voor op het kanaal Nieuwpoort - Duinkerke.

Om te mogen vissen op het kanaal van Nieuwpoort – Duinkerke heb je enkel een Vlaams visverlof nodig. Deze kan je vinden in elk B-post kantoor in België.
Nachtvissen is toegestaan op het kanaal van Nieuwpoort – Duinkerke. Je hebt hiervoor wel een groot visverlof nodig.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *