de dender

Dender

De Dender is een rivier welke start in Aat en uitmond in de Schelde in Dendermonde. De Dender zelf is 65 km lang en kan tot 50 meter breed gaan. Er is wel wat verkeer van bootjes, maar niet al teveel. Dit zijn voornamelijk plezierbootjes die je zal tegenkomen. De dieptes van het water kunnen tot een 4.5 meter gaan en op de bodem ga je voornamelijk een zandbodem aantreffen met wat gesteente. Er is niet teveel beplanting op de Dender. Het water van de Dender zelf is vrij troebel en er is wel wat stroming aanwezig. 

Karpervissen op de Dender.

De Dender heeft vele karpers zitten, maar het is niet een al te simpel water. Het is niet altijd simpel om een goede spot te vinden en al zeker niet wanneer je wilt nachtvissen. Ook zijn er ijzeren netten op verschillende plaatsen, dus altijd eerst goed jouw spot bestuderen voor je begint te karpervissen. Op de Dender vang je vooral karpers rond de 5 a 10kg, maar er zitten zeker exemplaren van 20 kg en waarschijnlijk wel nog wat meer. Heb zelf al veel verhalen gehoord van grote karpers rond de 25kg, maar nog geen foto gezien 🙂

Adres de Dender.

 

 

Met dat de Dender een rivier is van 65km hebben wij geen vast adres voor jou. Echter is de Dender makkelijk bereikbaar op heel wat plaatsen met de wagen. Let wel op, langs de Dender passeert een jaagpad waar veel wandelaars en fietsers op passeren. Let altijd op dat je bij het uitwerpen niemand raakt.

Vergunningen voor op de Dender.

Om te vissen op de Dender heb je enkel een Vlaams Visverlof nodig welke je kan vinden in elk postkantoor. Je kan deze ook online kopen ( wat trouwens iets goedkoper is ) echter heb je hiervoor wel een eID lezer nodig. Meer info hiervoor kan je hier vinden. 

Nachtvissen op de Dender is toegestaan. Je hebt wel een groot visverlof nodig hiervoor.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *