VGK Patersveld

VGK Patersveld is een zeer mooie karperlocatie in Aalter. Het water zelf is 2ha groot met een diepte tot max. 3 meter. Buiten karper kan je hier nog baars en snoek aantreffen, maar dit in mindere mate. VGK Patersveld staat bekend als een redelijk moeilijk karperwater. 
 
In der tijd hebben ze het kanaal Gent-Brugge gekanaliseerd en recht getrokken. Hierdoor is het water van VGK Patersveld onstaan. Dit gedeelte is langs beide kanten droog gelegd en zo heb je een afgesloten water gecreëerd. Niet heel het water is van het VGK Patersveld zelf. Op het eerste gedeelte zit een privé club waar je niet mag vissen, maar achteraan heeft het VGK Patersveld 13 stekken waar men mag vissen. Het VGK Patersveld heeft ook nog een privé water dat naast hun openbaar water ligt. Ook hier zitten zeer mooie karpers op, kijk gerust hun Facebook na voor foto’s van het privé bestand. Wil je hier vissen, dan moet je deze afhuren via hun website. 

Karpervissen op VGK Patersveld in Aalter.

Het VGK Patersveld is een echt karperwater waar bijna enkel en alleen op karper wordt gevist. Je mag hier vissen met 3 hengels per persoon en het handige is dat je jouw wagen plat naast jouw stek kan parkeren. Een trolley hier is echt wel overbodig. Tevens vist iedereen hier bijna met een bivvy omdat er tegen de valavond en ochtend het meest gevangen wordt. 

Het karperbestand van het VGK patersveld wordt geschat op een 250 karpers. Er zitten karpers bij die naar de 20 kg gaan, maar ze worden zelden gevangen. De meeste karpers die gevangen worden zitten tussen de 5 a de 10 kg. Niet te min zijn het stuk voor stuk prachtige karpers die op het VGK patersveld rondzwemmen. 

De meeste karpers van het VGK patersveld worden gevangen aan de kanten. Zowel de kanten langs jouw kant als de overkant. Heel wat karpervissers hebben een voerboot op het VGK patersveld om de beste stekken te bereiken. 

Adres VGK Patersveld.

 

Patersveld 20

9880 Aalter

 

Je kan jouw wagen gewoon naast de weg parkeren bij jouw stek. Je moet wel een klein stukje naar beneden wandelen met je gerief, maar op heel wat stekken is er wel een deftig wandelpad.

Prijzen VGK Patersveld.

Dagvergunning: €15

Jaarvergunning: €125

Willy is een geweldig sympathieke man die op het adres Patersveld 20 woont. Hier kan je gaan betalen. Is hij niet thuis zal hij zeker s’morgens en s’avonds eens langskomen en tips geven.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *