galgenweel5

Het Galgenweel

Het Galgenweel is een meer van 40 ha groot welke je kan vinden in Linkeroever / Antwerpen. Op dit meer wordt veel aan zeilsport gedaan, dus als visser moet je hier zeker rekening mee houden. Je mag niet overal vissen op het Galgenweel. Ter plaatse is aangegeven waar wel en niet gevist mag worden. Hou je hier zeker aan, want op het Galgenweel is regelmatig controle.

Het Galgenweel zelf is een kleine 900 meter lang en een dikke 500 meter breed met dieptes die tot 13 meter gaan. Je gaat vooral een harde modderige bodem terugvinden met vrij weinig plantengroei.

Karpervissen op het Galgenweel.

Je gaat zeker karpervissers aantreffen op het Galgenweel en dat vooral omdat er enkele topvissen op rondzwemmen. Dit is niet abnormaal, want het Galgenweel is een vrij voedselrijk water. Echter is het zeker geen makkelijk water voor de karpervisser en de karperstekken weten te vinden is zeker een must. Je moet zeker verre afstanden kunnen halen om hier karpers te vangen. Niets voor beginnende karpervissers dus.

Nachtvissen is ook toegestaan op het Galgenweel. Pas wel op, vis hier niet met een tent met grondzeil. Dit kan problemen opleveren met de lokale politie. Informeer je hier steeds naar.

Adres het Galgenweel.

 

 

Beatrijslaan

2050 Antwerpen

Om naar het Galgenweel te rijden heb je verschillende adressen. Voor vissers kan je best naar de Beatrijslaan rijden in Linkeroever. Daar kom je aan het water uit waar men mag vissen

Vergunningen voor op het Galgenweel.

Om te mogen vissen op het Galgenweel heb je enkel een Vlaams visverlof nodig. Deze kan je vinden in elk B-post kantoor in België.

Ook nachtvissen is toegestaan op het Galgenweel. Hiervoor heb je wel een groot visverlof nodig.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *