Het breeven2

Het Breeven

Het Breeven is een mooi viswater in Bornem bij Antwerpen. Vroeger werd hier gedaan aan turfwinning en daardoor zijn grote putten ontstaan die later moerassen zijn geworden. In de jaren 70 hebben ze vervolgens deze moerassen uitgegraven en hier een viswater van gemaakt. Dit viswater wordt nu het Breeven genoemd en is een 7 ha groot. Het water zelf heeft een lengte van net geen 600 meter en een breedte van wat meer dan 150 meter. Het water zelf gaat tot een diepte van 2 meter en op de bodem kan je voornamelijk modder aantreffen. Het water is ook vrij helder met geen stroming. Er is hier zeker plantengroei aanwezig.

Karpervissen op het Breeven.

 

Op het Breeven zitten zeker en vast ook karpers. Zelf heb ik nog niets kunnen vinden over gevangen karper op het Breeven zelf, maar lees wel dat er met regelmaat karpervissers worden gespot op het Breeven wat toch aangeeft dat er karper zit en gevangen wordt. Heb jij meer informatie voor ons over de karpers op het Breeven? Laat het ons gerust weten via een reactie op dit bericht.

Adres van het Breeven.

 

 

Barelstraat 111

2880 Bornem

Dit natuurdomein heeft meerdere ingangen. Voor vissers kan je het Breeven het makkelijkste bereiken via de Barelstraat in Bornem.

Vergunningen voor op het Breeven.

Om te mogen vissen op het Breeven heb je enkel een Vlaams visverlof nodig. Deze kan je vinden in elk B-post kantoor in België.

Ook nachtvissen is toegestaan op het Breeven. Hiervoor heb je uiteraard wel een groot visverlof nodig.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​

Tags: , ,

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *