Roksemput

Roksemput

De Roksemput kan je vinden in de gemeente Oudenburg in West Vlaanderen. Hier werd lang geleden aan zandwinning gedaan en hierdoor is een grote put ontstaan wat nu de Roksemput geworden is. De Roksemput is bijna 1km lang en meer dan 350 meter breed. De dieptes van het water gaan tot een 9 meter en er is helder water met geen stroming aanwezig. De bodem is zanderig met weinig plantengroei.

Karpervissen op de Roksemput.

Er wordt zeker aan karpervissen gedaan. Volgens lokale karpervissers zitten er exemplaren op het water van meer dan 20 kilogram. In 2003 is er ook een visbestandopname gedaan en daaruit bleek dat er ook veel mooie en grote karper op de Roksemput zwemt. Wij hebben hieronder een foto meegegeven van een karper bovengehaald bij de visopname in 2003. Wij willen ook wel eventjes aangeven dat dit niet de manier is hoe je een karper moet behandelen. Gelieve altijd een goede onthaakmat te gebruiken uit respect voor de karper !

karper roksemput

Adres de Roksemput.

 

Brugseweg 239

8460 Oudenburg

Om naar de Roksemput te rijden moet je naar de Oude Brugseweg 239 in Oudenberg rijden. Daar kom je uit op de parking en sta je net naast de viszone. Je mag namelijk maar op een klein deel van het water vissen en dat is net aan de parking.

Vergunningen voor op de Roksemput.

Om te mogen vissen op de Roksemput moet je een Vlaams visverlof hebben welke je in elk B-post kantoor kan vinden.
Nachtvissen is verboden op de Roksemput.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , ,

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *