Het Albertkanaal3

Het Albertkanaal

Het Albertkanaal is één van de bekenste kanalen van België wanneer het gaat over het vissen. Het Albertkanaal is 130 km lang en kan tot een kleine 100 meter breed worden. Het Albertkanaal zelf start in Luik aan de Maas en mond uit in Antwerpen in de Schelde. Wanneer je dus vist op het Albertkanaal moet je er rekening mee houden dat je in Vlaanderen een ander visverlof nodig hebt dan in het Waals gedeelte. De diepte van het Albertkanaal kan gaan tot een 5.5 meter en op de bodem kan je vooral modder met stenen en grote betonnen blokken aantreffen. Vasthangen kan dus zeker gebeuren op het Albertkanaal. Er is heel veel scheepsvaart op het Albertkanaal, zowel overdag als s’nachts. Zondag is er wel geen scheepsvaart waardoor je op zondagen net meer vissers kan aantreffen langs het Albertkanaal.

Karpervissen op het Albertkanaal.

Het Albertkanaal is een topwater voor karpervissers welke bekend staat ver buiten België voor zijn mooie en grote karpers. Let wel op, dit is een enorm moeilijk water om karpers te kunnen vangen. Het is een zeer moeilijk water waar het karperbestand niet al te groot is, maar de karpers die er zitten zijn topexemplaren. Er zijn al karpers gevangen boven de 30 kg. Langs het Albertkanaal kan je heel veel karpervissers vinden doordat dit zo een topwater is. Echter meerdere weken na elkaar blanken is niet abnormaal op het Albertkanaal. Wil je graag topvissen vangen, dan is het Albertkanaal zeker aan te raden, maar vergeet niet dat je met enkele vissen per jaar al zeer tevreden mag zijn op het Albertkanaal.

Adres het Albertkanaal.

Het Albertkanaal is 130 km lang. De karper trekt hier zeker rond en heel wat topkarpers zijn op verschillende delen van het Albertkanaal gevangen. Wij gaan geen topstekken weggeven op het Albertkanaal. Het zelf zoeken naar een goede stek en zelf goed aanvoeren zal je dus zelf moeten verwezelijken.

Vergunningen voor op het Albertkanaal.

Om te mogen vissen op het Albertkanaal heb je enkel een Vlaams visverlof nodig in het Vlaamse gedeelte van het Albertkanaal. Vis je langs het Waalse gedeelte, dan heb je een Waals visverlof nodig.

Ook nachtvissen is toegestaan op het Albertkanaal. Hiervoor heb je wel een groot visverlof nodig.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.

Tags: , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *