Het Leopoldkanaal

Het Leopoldkanaal is in 1846 gegraven en deed zijn diensten om overtollig polderwater af te voeren om mensen te beschermen tegen malaria. Het Leopoldkanaal wordt ook wel de Blinker genoemd en heeft een lengte van 46 km en gaat tot 25 meter breedte. Er is wel wat stroming aanwezig op het water. De diepte van het water gaat tot 2.5 meter en op de bodem kan je modder vinden met hier en daar wat plantengroei. De oevers zijn zelf natuurlijk en het is niet altijd makkelijk om stekken te vinden. Echter in Boekhoute hebben ze op het Leopoldskanaal wat verstevigde hengelsteigers in hout.

Karpervissen op het Leopoldkanaal.

Op het Leopoldkanaal ga je zeker karpers weten te vinden. Wanneer je in de zomermaanden gaat rondwandelen rond het Leopoldskanaal zie je de karpers zo liggen zonnen. Er worden en regelmatig gevangen, maar de meeste die ik zie voorbij komen zijn kleinere karpers rond de 5 a 8 kg. Er zullen wel wat grotere karpers zitten richting de 15 kg, maar zelf heb ik online geen vangsten gevonden van karpers boven de 10 kg op het Leopoldskanaal. Heb jij wat meer info voor ons over het karperbestand? Laat het ons gerust weten via een reactie onderaan dit bericht.

Adres het Leopoldkanaal.

 

Het Leopoldkanaal is 46 km lang en het is niet simpel om een goede stek te vinden op dit water. Vooral rond de kanten van Boekhoute hebben ze houten vissteigers aangelegd. Echter raden wij altijd aan om een trolley mee te nemen wanneer je gaat vissen op het Leopoldkanaal. Google Maps zal je zeker helpen om een goede stek te vinden op het Leopoldkanaal.

Vergunningen voor op het Leopoldkanaal.

Om te mogen vissen op het Leopoldkanaal heb je enkel een Vlaams visverlof nodig. Deze kan je vinden in een B-post kantoor.
Ook nachtvissen is toegestaan op het Leopoldkanaal. Hiervoor heb je uiteraard een groot visverlof nodig.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​

Tags: , , , ,

One Comment

  • Tuur schreef:

    Wij worden tegenwoordig overspoeld door vissers die hier met de wagen langs het water rijden en parkeren naast hun visplek. Let op: het jaagpad rond het kanaal is VERBODEN voor voertuigen van mensen die er niet wonen! En ruim aub jullie afval op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *