Blaarmeersen2

De Blaarmeersen

De Blaarmeersen is een mooi en groot recreatiedomein van 100 ha te Gent. Hier wordt niet enkel aan hengelsport gedaan, maar de Blaarmeersen staan ook bekend voor de duiksport en voor de kajakkers. De vijver van de Blaarmeersen zelf is 17 ha groot met een lengte van een 760 meter en zal zo’n 30 meter breed zijn. De dieptes kunnen tot 15 meter gaan. Je kan een dieptekaart vinden op deze pagina van de Blaarmeersen. De bodem is een zandbodem met hier en daar wat beplanting. Het water zelf is vrij helder met weinig tot geen stroming.

Karpervissen op de Blaarmeersen.

De Blaarmeersen zelf staat vooral bekend voor zijn karperbestand en zijn tal van karpervissers die er de mooie karpers proberen te vangen. Ook zitten er vrij grote baarzen op de Blaarmeersen. Zelf hebben wij meerdere artikels gevonden van karpers boven de 20 kg op de Blaarmeersen. Ook zou er een enorm grote graskarper aanwezig zijn op de Blaarmeersen. Er zijn wel enkele extra reglementen op de Blaarmeersen voor karpervissers. Zo mag je bijvoorbeeld maximaal 1 kg voer meenemen per dag en vissen met een voerboot is niet toegelaten. Leef het reglement steeds na !

Adres de Blaarmeersen.

 

 

Strandlaan 24

9000 Gent

Wanneer je wil gaan vissen op de Blaarmeersen kan je naar de Strandlaan 24 in Gent rijden. Je komt dan uit aan de hoofdingang waar je kan doorrijden tot aan het water zelf. Let op, in de zomermaanden is dit betaalde parking welke je €2.5 per dag kost.

 

Vergunningen de Blaarmeersen.

De Blaarmeersen is een openbaar water waar je buiten het standaard Vlaams visverlof welke je in een B-post kantoor kan vinden nog een extra vergunning nodig welke je moet afhalen aan het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen. Deze vergunning is betalend.

Cat A: €45.50

– Alle niet Gentenaars.

– Niet Gentse verenigingen.

Cat B en C : €36.50

– Alle Gentenaars.

– Gentse verenigingen.

– Niet Gentenaars tot 25 jaar en oude dan 65 jaar.

– Gentse jeugdverenigingen, seniorenverenigingen en verenigingen voor personen met een beperking.

– Niet Gentse scholen.

 

Cat D : €26.50

– Alle Gentenaars tot 25 jaar en oude dan 65 jaar.

–  Gentse erkende sportclubs.

– Gentse scholen.

Cat E : €7.20

– Gentenaars met een UiTPAS.

– Gentse organisaties met een UiTPAS.

 

Om een vergunning af te halen moet je naar de Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen rijden aan de Zuiderlaan 5 in Gent. Je kan altijd eventjes bellen naar het nummer: 09 266 81 70 of mailen naar reservaties.blaarmeersen@gent.be

Tevens kan je ook het volledige reglement hier vinden van de Blaarmeersen.

Nachtvissen is verboden op de Blaarmeersen.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.

Tags: , ,

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *