Eendenmeer

Het Eendenmeer kan je vinden in Gent en is ontstaan doordat bij de aanleg van de R4 veel aan zandwinning is gedaan. De naam het Eendenmeer is er gekomen omdat in het midden van de 10 ha grote plas een eiland ligt waar zeer veel eenden en ganzen leven. In 2009 heeft het VBK het Eendenmeer overgenomen en er een mooi karper en roofvis water van gemaakt. Het Eendenmeer is dan ook een betaalwater geworden, maar is zeker de moeite waard als visser. De dieptes van het water kunnen tot wel 9 meter diep gaan met tal van taluds. 

Karpervissen op het Eendenmeer.

Het Eendenmeer is een uitstekend karperwater waar je jouw skills als karpervisser zeker kan gebruiken en uitbreiden. Zoals je al kon lezen is het water in beheer van het VBK en dus weet je dat het hier om een goed onderhouden karperwater gaat waar je pareltjes te vangen zijn tevens dat er ook mag gevist worden tijden de nacht. Er zitten meerdere karpers op boven de 20 kg, maar laat je niet vangen. Het Eendenmeer is een niveau 3 karperwater, wat dus wilt zeggen dat het niet al te simpel is om hier een visje te weten vangen. Tevens voor de roofvissers zitten hier zeer mooie snoeken op boven de meter.

Bovendien heeft het Eendenmeer 11 vaste stekken. Je moet ook binnen jouw stek blijven vissen om andere karpervissers niet te storen. Je kan dus enkel vanaf 4 van de 11 stekken naar het eiland vissen. Wie het eerst komt het eerst mag kiezen waar hij zich zet.

Adres het Eendenmeer.

 

Bosheidestraat

9070 Destelbergen

Langs de Bosheidestraat in Destelbergen geraak je bij het Eendenmeer. Wanneer je aan Petanqua Mistral uitkomt moet je het baantje in en ben je aan het water. Je kan een sleutel bemachtigen van de slagboom, lees daarvoor het stuk hieronder.

Vergunningen het Eendenmeer.

Om te mogen vissen op het Eendenmeer heb je een vergunning nodig welke je bij het VBK zelf kan bestellen. Je moet hiervoor wel lid zijn van het VBK wat je €35 kost per jaar als 18+er. Onder de 18 is dit €25. Vervolgens kan je een jaarvergunning op het Eendenmeer bestellen. De prijs hiervan is €125. Voor Roofvissers is dit €150. Tevens kan je ook met je wagen tot aan jouw stek rijden. Hiervoor heb je wel een sleutel nodig van de slagboom. Deze sleutel kost €40, maar wordt wel terugbetaald wanneer je deze terug inlevert. Vergunningen kan je bestellen op deze pagina van het Eendenmeer.

Vervolgens zijn er ook nog enkele specifieke regels. Buiten de standaard regels die op ieder water tellen mag er op het Eendenmeer ook gevist worden met een voerboot. Een gewone boot om je karper te drillen is niet toegestaan. Nachtvissen is wel toegestaan en vissen met een weerhaak is niet toegestaan. De rest van de regels kan je vinden op deze pagina

Het Eendenmeer op Youtube.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *