‘T Fort van Koningshooikt

In België zijn er verschillende forten welke actief waren in WO II en waar men nu nog kan gaan wandelen en vissen. De meeste forten waar een visgracht rond liggen kan je vinden in de provincie Antwerpen, maar ook in Lier kan je zo een tof fort vinden. Het betreft hier het Fort van Koningshooikt. Het Fort van Koningshooikt is een betaalwater waar je dus een jaar of dag abonnement voor nodig hebt. Buiten het vissen op karper is het hier ook mogelijk om te vissen op brasem, paling, zeelt, voorn, snoek en snoekbaars.

Karpervissen op 't Fort van Koningshooikt.

Voor het karpervissen is het Fort van Koningshooikt zeker ideaal. Er zitten zeker enkele mooie karpers op die richting de 20 KG gaan. Het is ook mogelijk om hiet nachten te vissen, maar enkel op aangegeven datums. Dus niet elke avond is het mogelijk om te nachtvissen op het Fort van Koningshooikt. Check hiervoor hun website om deze info terug te vinden.

Tevens zijn er ook enkele vishokjes langs het water die kunnen gehuurd worden bij een jaarabonnement. Voor de karpervisser is dit iets geniaal wat je op weinig wateren in België tegenkomt. Al bij al is het Fort van Koningshooikt zeker de moeite om eens te bezoeken en te bevissen.

Adres 't Fort van Koningshooikt.​

 

Donderheide 3
    2500 LIER

 

Langs het Fort kan je jouw wagen parkeren. Er is hier ook een parking voorzien.

Prijzen vissen op 't Fort van Koningshooikt.

Met dat het Fort van Koningshooikt een betaalwater is kan je hier vissen tegen betaling. Een dagvergunning kost €8. Jongeren onder de 15 jaar betalen €3 voor een dagvergunning. Ook is het mogelijk om een jaarabonnement aan te schaffen voor €125.

Nachtvissen is mogelijk op bepaalde datums. De datums van het nachtvissen en vergunningen zijn aan te schaffen via hun website.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *