De Sint Pietersplas

De Sint Pietersplas

De Sint Pietersplas kan je vinden in Brugge en is er gekomen door zandwinning voor de expresweg. Door deze grote put van 16 ha is deze opgevuld met water en is later een recreactiedomein geworden. Op de Sint Pietersplas kan je ook vissen en hier zit zeker veel en mooie grote vis op. Het water wordt beheerd door VVW Brugge, is wel een betaalwater, maar daardoor kunnen ze wel mooie vissen aanbieden. Het water zelf is een 520 meter lang en kan tot een 285 meter breed gaan. De dieptes van het water gaan tot een 7 meter en op de bodem kan je slib en zand vinden met hier en daar wat plantengroei. Het water is vrij troebel, maar er is wel geen stroming aanwezig.

Karpervissen op de Sint Pietersplas.

Op de Sint Pietersplas in Brugge kan je zeker mooie karper aantreffen. Er worden regelmatig karpers rond de 15 kg gevangen en er zitten zeker ook mooie graskarpers. Het water is een betaalwater en voor elk lid van het water wordt er extra karper uitgezet wat dus interessant is voor de karpervisser. Er mag ook aan nachtvissen worden gedaan tegen betaling wat het ook weer interessanter maakt voor de karpervisser.

Adres de Sint Pietersplas.

 

Blankenbergse dijk 75

8000 Brugge

Om naar de Sint Pietersplas in Brugge te rijden kan je dit adres ingeven. De Blankenbergse dijk 75 in Brugge. Je moet je op de parking parkeren, er mag niet naar het water worden gereden, dus een transportkar is altijd handig.

Vergunningen voor op de Sint Pietersplas.

De Sint Pietersplas in Brugge is dus een betaalwater. Om te mogen vissen moet je dus een vergunning van het water gaan halen en dat is een VVW vergunning. Deze kan je vinden bij de beheerder van het water tijdens de kantooruren op het nummer 050/31.13.38 of via de secretaris van het water Patrick Lamote die je kan bereiken via het nummer 0474/81.62.07 of via het emailadres: lamote.patrick@skynet.be
De prijs hiervoor is alsvolgt:

€50 voor volwassenen.
€25 voor jongeren onder de 21 jaar.
Nachtvissen + €50

Vissen met een boot of voerboot zijn niet toegestaan op de Sint Pietersplas.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , , , , ,

2 Comments

  • Ronny schreef:

    Beste , wat st pietersplas betreft heb ik vernomen van patrick lamote dat er geen leden meer aangenomen worden . Wat ik heel spijtig vind .

    • mich schreef:

      Hej Ronny. Heb zelf eventjes contact opgenomen en het klopt inderdaad dat op dit moment geen nieuwe leden meer worden toegelaten op de Sint Pietersplas. Echter blijkt er wel een wachtlijst te zijn waar je je voor kan aanmelden en op die manier op wat langere termijn nog een vast lid van de Sint Pietersplas kunt worden. Hopelijk heb je daar wat aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *