Oude Leie arm – Grammene

Oude Leie arm – Grammene

  • Bewerken
 
 
Grammene is een kleine deelgemeente van Deinze waar je nog een stukje kan vinden van de Oude Leie. Deze oude Leie arm in Grammene is ongeveer een 4 km lang met breedtes van een 30 meter. Dieptes gaan tot een 3 meter met geen stroming en hier en daar plantengroei. De bodem is modderig.

Karpervissen op de oude Leie arm in Grammene.

Wanneer we het internet afspreuren vinden we een bestand terug van een visbestand opname in 2005 op de oude Leie arm in Grammene. Daaruit bleek dat er veel vis is bovengekomen maar buiten 1 kroeskarpertje geen andere karpers. Echter is dit bestand dus al van 2005 en het water kan sterk veranderd zijn ondertussen. In Deinze heb je nog een andere stukje van de oude Leie, genaamd de Vosselareput. De wateromstandigheden zijn eigenlijk volledig hetzelfde als op het water van Grammene en op de Vosselareput zitten toch mooie karpers. Dus het zou mij wel abnormaal lijken dat er geen andere karpers te vinden zijn op de oude Leie in Grammene. Heb jij er al gaan karpervissen en karpers weten te vangen ? Laat het ons gerust weten in een reactie hieronder.

Adres oude Leie arm Grammene.

 

 

Wil je gaan karpervissen op de oude Leie arm in Grammene ? Dan kan je best via de Koffiebeekstraat in Grammene bij het water geraken. Ook voor mindervalide zijn er visstekken aanwezig wat men niet veel tegenkomt.

Vergunningen voor op de oude Leie arm in Grammene.

Om te mogen karpervissen op de oude Leie arm in Grammene moet je enkel een Vlaams visverlof hebben welke je kan vinden in elk B-post kantoor. Nachtvissen is verboden op de oude Leie arm in Grammene.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *