Kanaal Leuven – Dijle

Kanaal Leuven – Dijle

Het kanaal Leuven – Dijle is ongeveer 30 km lang, heeft een breedtje van 20 a 25 meter en dieptes van 2 tot 3 meter. Op dit kanaal is de stroming ligt aanwezig met licht troebel water. Ook is hier en daar plantengroei aanwezig.

Karpervissen kanaal Leuven - Dijle.

 

Het is zeer interessant om in België te gaan karpervissen op dit kanaal. Er zijn enkele interessante spotjes zoals de brug van Schiplaken, de vaartkom in Leuven, het breedste stuk bij Weisetter, het stuk bij de Hofstadebrug en de sluit bij Tildonk. Je zou niet de eerste zijn die op deze plaatsen een 20 kg karper weet te vangen.

Adres kanaal Leuven - Dijle.

 

 

Omdat het een kanaal is hebben wij uiteraard niet 1 vast adres. Echter zijn heel veel karperspots makkelijk bereikbaar met de wagen. Er zijn vele wegen die lopen naast het jaagpad en daar kan je dan jouw wagen achterlaten.

Vergunningen voor op het kanaal Leuven - Dijle.

Om te mogen vissen op het kanaal van Leuven – Dijle moet je enkel een vlaams visverlof hebben welke je kan vinden in elk b-post kantoor. Wanneer je een groot visverlof hebt mag je ook snachts doorvissen wat altijd interessant is voor karpervissers.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *