De samber

De Samber

De Samber is een zijrivier van de Maas en heeft een lengte van 105 km in België. De Samber zelf start in Frankrijk in het dorp Le Nouvion-en-Thiéranche en zal uitmonden in de Maas in Namen. De Samber zelf heeft talrijke sluizen en jaagpaden. Ideaal voor vissers dus. De Samber zelf is met zijn 105 km lengte in België vrij lang, maar bijna overal is de Samber zeel talrijk aan mooie vis. De breedte van de Samber kan tot 30 meter gaan en de diepte van het water kan tot 3 meter diep gaan met een modderbodem waar redelijk wat stenen liggen. Hier en daar is wat plantengroei op de Samber.

Karpervissen op de Samber.

De Samber staat zeker bekend onder de karpervissers. Er worden hier regelmatig karpervissers gespot die mooie vondsten weten te boeken. Karpers boven de 20 kg zijn geen uitzonderingen op de Samber. Tevens mag er ook gevist worden tijden de nacht wat de Samber zeker interessant maakt voor karpervissers. Door de sterk verbeterde waterkwaliteit van de Samber zie je steeds meer vissers die mooie vangsten bovenhalen. Dit brengt ook mee dat de vissen toenemen en dat alleen merk je al aan de opkomende vangsten van grote meerval op de Samber. Weet dus als karpervisser dat wanneer er meervallen gevangen worden op je stek dat waarschijnlijk snel je voerstekken zijn verslonden door deze meervallen.

Adres de Samber.

 

 

Met een lengte van 105 km hebben wij geen vast adres waar je best kan gaan vissen op de Samber. Google maps kan je altijd goed helpen om een stek te vinden. Je kan vaak karpervissers vinden in de nabijheid van Chaleroi, maar eigenlijk overal is het vrij goed vissen op de Samber. Vele goede stekken zijn te bereiken met de wagen.

Vergunningen de Samber.

Om te mogen vissen op de Samber heb je een Waals visverlof nodig welke je in een Waals postkantoor kan vinden. Ook nachtvissen is toegestaan op de Samber. Hiervoor heb je uiteraard wel een B visverlof nodig welke je tevens ook kan vinden in een Waals postkantoor.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *