De Vladslovaart

De Vladslovaart

De Vladslovaart loopt in West Vlaanderen en is 17 km lang met breedtes tot 11 meter. De dieptes van het water gaan tot maximaal 1.2 meter diep, wat dus niet te diep is. Om die reden is de Vladslovaart ook geen vaarwater. Vanaf de bron tot het dorp Essen is de Vladslovaart maximaal 50cm diep. Daar is het visbestand ook een pak lager dan elders. Het water is bruinig en de bodem zanderig met slib en stenen. Er is weinig plantengroei aanwezig op de Vladslovaart.

Karpervissen op de Vladslovaart.

 

De Vladslovaart is niet bekend voor het karpervissen. Er zit karper op de Vladslovaar, maar vooral kleine karper. Dit is ook vrij normaal omdat de dieptes vrij ondiep zijn wat niet echt geschikt is voor grote karper. Qua karpervangsten op de Vladslovaart hebben wij niet echt info kunnen vinden. Heb jij meer info voor ons over karperbestanden en vangsten op de Vladslovaart? Laat het ons gerust weten in een reactie.

Adres de Vladslovaart.

 

 

Er wordt vooral gevist op het stuk tussen Beerst en Schore. Dit komt omdat de Poldervaart net naast de Lovaart loopt en je kan daar je wagen makkelijk parkeren aan de grasberm.

Vergunningen voor op de Vladslovaart.

Om te mogen vissen op de Vladslovaart heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in een B-post kantoor.
Nachtvissen op de Vladslovaart is niet toegestaan.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *