Kanaal Dessel-Schoten

Kanaal Dessel-Schoten

Het kanaal Dessel – Schoten start in Dessel en komt toe in Schoten zoals verwacht en verbind 2 andere kanalen. In Dessel verbindt het kanaal dat met het kanaal van Bocholt – Herentals en in Schoten komt het kanaal toe in in Albertkanaal. De kanaal Dessel – Schoten is 64 km lang en een 20 meter breed. De dieptes gaan tot een 3 meter met helder water met weinig stroming. De bodem is modderig met veel plantengroei. Het kanaal Dessel – Schoten heeft een 10 sluizen en dient tegenwoordig voor de pleziervaart.

Karpervissen kanaal Dessel - Schoten.

 

Er wordt zeker aan karpervissen gedaan in het kanaal van Dessel – Schoten. Er zijn enkele bekende karperspots en na het vinden van enkele artikels blijkt dat er goed gevangen kan worden, maar er kan best ook wel voorgevoerd worden. De meeste karpers zijn onder de 10 kg, maar er zijn zeker uitschieters naar 15 kg +. Meervallen zwemmen er ook en er zijn er al gevangen van meer dan 2 meter.

Adres kanaal Dessel-Schoten.

 

 

Het kanaal is 64 km lang en er zijn dus geen vaste adressen. Ik zou altijd naar stekken zoeken waar je in de geburen kan geraken met de wagen. Met dat er 10 sluizen zijn zouden dat mijn beginpunten zijn omdat je daar meestal makkelijk geraakt. Ergens parkeren waar je makkelijk geraakt, wat rondstappen, zoeken naar goede stekken en wat peilen. Iets gevonden, wat voorvoeren en enkele dagen gaan karpervissen.

Vergunningen voor op het kanaal Dessel - Schoten.

Om te mogen karpervissen op het kanaal van Dessel – Schoten heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in elke B-post kantoor van België.
Nachtvissen is ook toegestaan op het kanaal van Dessel-Schoten. Hiervoor heb je uiteraard wel een groot visverlof nodig.
Ook varen met een boot is mogelijk. De maximale vaarsnelheid is wel 7.2km/uur.

Kanaal Dessel - Schoten op YouTube.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , , ,

One Comment

  • Geordy schreef:

    Al enkele weken op dit water aan het vissen, ik woon zelf in Schoten en “de vaart” zoals wij het hier noemen is heel dichtbij en wandel hier dus ook altijd naar toe.
    Op 6 dagen vissen staat de teller nu op 8 stuks. 5 kleinere ( 4-8 kg) 1 volschub van 11,8 kg, 1 volschub van 17,2 kg en 1 graskarper van 14,7

    Een leuk en rustig water om te vertoeven

    Enkele tips, voer niet teveel maar eerder met regelmaat, vis buiten de zwaaikommen en net buiten de vaargeul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *