De Mark

De Mark

De Mark is een rivier die begint in Zandvenheide en loopt ongeveer een 11 km in België en loopt dan verder door in Nederland. De mark is op plaatsen tot een kleine 20 meter breed. Het water gaat tot een diepte van een 3 meter met licht troebel water waar lichte stroming aanwezig is. De bodem is modderig met plaatsen met wat plantengroei.

Karpervissen op de Mark.

Op rivier de Mark zitten zeker karpers. Ik ben hierzelf al meermaals gaan vissen op karper maar dan vooral met de vlok met dat het water enorm ondiep is en je vaak de karpers zo ziet zwemmen. Het zijn vooral karpers rond de 5 KG met hier en daar wat uitschieters. 

Deze heb ikzelf met de vlok gevangen.

Adres de Mark.

 

 

Met dat de Mark een rivier is ga je stekken moeten zoeken. Heb vooral gelezen dat de stukken net over de grens met België goed zijn voor mooie karper. Ga gerust eens opzoek en zoek naar mooie stekken in bochten met beplanting en goede bodemstructuren.

Vergunningen voor op de Mark.

Om te mogen vissen op de Mark heb je een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in elk B-post kantoor. Let wel op, deze is enkel geldig in België. Wil je net over de grens gaan vissen, dan moet je een vergunning in Nederland aanschaffen.
Nachtvissen is niet toegestaan op de Mark.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *