boerenkreek1

De Boerekreek

De Boerekreek kan je vinden dichtbij het centrum van Sint-Jan-in-Eremo en is de grootste kreek van het Meetjesland. Een groot gedeelte van de kreek is natuurdomein waar niet gevist mag worden, maar op iets meer dan 1.1km kan er gevist worden. Ter plaatste staat aangegeven waar wel en niet gevist kan worden. Hou dit dus zeker in het oog. De Boerekreek zelf kan tot een goede 50 meter breed gaan met een diepte die tot 3 meter kan gaan. Op de bodem kan je voornamelijk zand en slib terugvinden met plaatselijk zeer veel plantengroei.

Karpervissen op de Boerekreek.

Op de Boerekreek zitten zeker karpers, maar kan heel weinig artikels terugvinden van mensen die zijn gaan karpervissen op de Boerekreek zelf. Heb wel een artikel uit het Nieuwsblad gevonden wat aangeeft dat er in 2017 een karpersterfte is geweest op de Boerekreek. Het ging over een 10 tal karpers. Nadien hebben we ook niets meer teruggevonden over nieuwe vangsten. Heb jij wat meer info voor ons? Laat gerust een reactie achter.

Adres de Boerekreek.

 

 

Meykenshoek

9982 Sint-Laureins

De Boerekreek ligt dicht bij het centrum van Sint-Jan-in-Eremo maar je kan deze het best bereiken via de Meykenshoek straat in Sint-Laureins.

Vergunningen voor op de Boerekreek.

Om te mogen vissen op de Boerekreek heb je enkel een Vlaams visverlof nodig. Deze kan je vinden in elk B-post kantoor in Vlaanderen.

Nachtvissen is verboden op de Boerekreek. Je mag ook niet overal vissen op de Boerekreek. Op onderstaande kaart kan je zien waar je wel mag hengelen. De rode band naast het water geeft aan waar er gevist mag worden.

De Boerekreek

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *