Het meer van Rotselaar

Het meer van Rotselaar

Het meer van Rotselaar of beter bekend de put van Rotselaar is er gekomen met de aanleg van de E314. Het meer van Rotselaar is ongeveer 12ha groot met een lengte van ongeveer 500 meter en een breedte van 300 meter. Het meer gaat naar dieptes van 9 meter met natuurlijke overs. Overigens heeft het meer van Rotselaar een zandbodem met helder water met hier en daar wat plantengroei.

Karpervissen op het meer van Rotselaar.

Er zijn in het verleden zeker mooie karper van zeker 25 kg gevangen en zeker grote graskarpers van 15 kg en meer. Echter is het tegenwoordig zeker niet makkelijk om er nog een karper te weten vangen. Hoe dit komt kan je lezen bij het stukje van de vergunningen op het meer van Rotselaar. Heb jij nog wat extra informatie voor ons over het karperbestand op het meer van Rotselaar? Laat het ons gerust weten via een reactie onderaan dit bericht.

Adres meer van Rotselaar.

 

 

 

Wanneer je wilt gaan karpervissen moet je parkeren aan de Steenweg op Wezemaal. Het is niet toegelaten te parkeren op de toegangswegen.

Vergunningen voor op het meer van Rotselaar.

Om te mogen karpervissen op het meer van Rotselaar heb je enkel een vlaams visverlof nodig dat je kan afhalen in elk B-post kantoor.

Echter wanneer je gaat karpervissen moet je jou nog houden aan extra voorwaarden die zijn opgelegd door de politie die hier zelf regelmatig op komt controleren. Ik heb zelf wat research gedaan om het internet en kwam op wat reacties uit waaruit het duidelijk blijkt dat het niet meer is toegestaan om te vissen met een bootje. Dit is voor karpervissers heel jammer, want de mooie karpers waren net aan de overkant te vangen. Vervolgens mag er ook niet meer gevoerd worden, dus er mag geen enkele boelie extra gevoerd worden op een zeer groot meer. Vissen is toegestaan enkel tijdens zonsopgang. Vanaf het donker wordt moet men stoppen. En om dit compleet te maken mag er ook niet meer worden gevist met een single hookbait. Eigenlijk alles wat het karpervissen er goed maakte mag er niet meer en het is daarom al enige tijd geen interessant water voor karpervissers. Heb jij er toch nog wat weten te vangen onlangs of in het verleden of heb je wat meer info voor ons ? Laat het gerust achter in een onderstaande reactie.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , ,

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *