rivierenhof3

Het Rivierenhof

  • Bewerken
 
  • Bewerken

Het Rivierenhof is een park in Antwerpen waar veel activiteiten worden georganiseerd, maar buiten al deze activiteiten kan je er ook vissen op 2 vijvers. Dat is de hoofdvijver aan de ingang evenals een kleinere vijver achteraan welke de bootjesvijver wordt genoemd. De bootjesvijver heeft grotere vissen zitten, maar hier is de beplanting ook een stuk erger. Zo erg zelf dat er in het voorjaar niet gevist kan worden. Om dit tegen te gaan hebben ze er graskarpers op gezet, maar of dit al resultaat heeft geboekt is ons tot op heden nog onbekend. Wel hebben wij gevonden dat er een ziekte was met deze graskarpers wat weer een sterfte met zich heeft meegebracht. De wateren gaan tot 3 meter diep met heel wat beplanting. De bodem bestaat vooral uit modder. Let ook op. Op verschillende plaatsen zijn paaizones aangebracht op beide wateren. Op alle paaizones mag uiteraard niet gevist worden. Doe het ook niet, want er is regelmatig controle door de plaatselijke boswachter.

Karpervissen op het Rivierenhof.

 

Op het Rivierenhof zitten karpers die tot een kleine 20 kg zouden gaan. Vooral op de bootjesvijver is het interessant om te karpervissen, maar pas op. Het is geen makkelijk water. Er is heel wat sterfte geweest en de vissen die er zitten zijn heel schuw. Er zouden na de sterfte wel nog enkele sterke karpers op zitten. De interessantste spotjes zijn bij het eiland. Een voerboot is verboden op het Rivierenhof.

Adres het Rivierenhof.

 

Turnhoutsebaan 232

2100 Antwerpen

Wanneer je naar het Rivierenhof wilt rijden moet je jouw auto parkeren bij 1 van de 3 parkings. Parking Oost is langs de Ruggeveldlaan in Deurne. Parking Zuid is langs de Sterckxhoflei in Deurne en parking West is langs het Cogelsplein in Deurne. Vanaf de parking moet je tevoet naar het water gaan (wat niet zo ver is) maar een transportkarretje is hier zeker handig.

Vergunningen voor op het Rivierenhof.

Om te mogen vissen op het Rivierenhof heb je een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in elk B-post kantoor. Nachtvissen is verboden op het Rivierenhof. Er mag niet gevist worden voor 6.30 s’morgens en 22.30 s’avonds.

De wateren aan het Rivierenhof worden onderhouden door de plaatselijke boswachter. Er zijn nog enkele extra reglementen die van kracht zijn op het Rivierenhof. Deze kan u hier vinden.

Het gebruik van een voerboot is verboden op het Rivierenhof.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *