De vossemvijver

De vossemvijver

De vossemvijver kan je vinden in het park van Tervuren. Het is een groot viswater van +- 510 meter lang en tot maximaal 230 meter breed. In 2006 – 2007 heeft men de vossemvijver gerestaureerd en hebben ze de vijver leeg gemaakt en opnieuw heraangelegd en nieuwe vis uitgezet.
De vossemvijver hebben een oerverzone waar men mag vinden van maarliefst 1.5 km lang. De vossemvijver heeft een zandbodem met dieptes van 1 tot 2.5 meter diep met weinig stroming en licht troebel water maakt de vossemvijver een mooie vijver om op te vissen.

Volgens een artikel dat we op hln hebben gevonden hebben ze begin 2017 de vossemvijver leeggepompt en zou de vis er zijn uitgehaald. Wij hebben geen idee hoe het op dit moment gesteld is met de vossemvijver en of er nog gevist kan worden evenals hoe het zit met het karperbestand op de vossemvijver. Heeft hier iemand info over? Laat het dan gerust weten.

Karpervissen op de Vossemvijver.

 

Er is zeker karper te vissen op de vossemvijver, maar het water is vooral goed wanneer je wilt roofvissen. Er is tussen 2012 en 2013 voor 60 kg aan spiegelkarper uitgezet. Op 15 en 16 september 2016 hebben ze nog een nazoek gedaan van het visbestand en qua groottes van karper hebben we deze kolom kunnen vinden.

lengte karper vossemvijver

Adres de Vossemvijver.

 

 

Oud-Heverleestraat

3080 Tervuren

Via de Oud-Heverleestraat in Tervuren geraak je makkelijk aan de vossemvijver. Parking kan je vlakbij de vijver vinden.

Vergunningen voor op de Vossemvijver.

Voor te vissen op de vossemvijver heb je een Vlaams visverlof nodig. Bovendien zijn er extra regels van pas welke je ter plaatsen kan vinden.
Nachtvissen op de vossemvijver is verboden.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , , , ,

2 Comments

  • Shane schreef:

    Beste

    Ik heb het ondertussen nagevraagd en hieronder het antwoord :

    Er zijn inderdaad slibruimingen doorgevoerd geweest in de Vossemvijver, maar enkel in het eerste (ondiepe) gedeelte. Het grootste deel van de vijver is niet onder handen genomen, waardoor er door de werken geen noemenswaardige impact is geweest op de visstand. Het visbestand is nog steeds aanwezig zoals voorheen op de Vossemvijver.

    Met vriendelijke groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *