kasteel van gaasbeek

Kasteel van Gaasbeek

Aan het kasteel van Gaasbeek zijn 3 vijvers waarvan er op 1tje gevist mag worden. Het betreft hier een niet al te groot water met dieptes van +- 1 tot 2 meter. Dit water heeft aan 1 van de kanten een lange rietkraag wat altijd interessant is voor karpervissers.

Karpervissen Kasteel van Gaasbeek.

 

Ikzelf ben er al eens gaan vissen. Kan vertellen dat er heel veel baars en vooral kleine baars evenals snoek op het water zitten. Heb 2 kleine snoekjes van +- 30 a 40 cm weten te vangen, maar jammer genoeg geen karper. Er zitten er wel, want we hebben in de ochtend 2 karpers zien springen, maar we verwachten niet direct de grootste karpers.
Heb jijzelf hier al een karper weten te vangen ? Laat gerust een reactie achter.

Adres Kasteel van Gaasbeek.

 

Onderstraat

1750 Lennik

Het water is het best bereikbaar via de ingang aan de achterkant van het kasteel. ( onderstraat – 1750 Gaasbeek ) Je kan met je wagen tot aan het wagen rijden om uit te laden. Wel wat verderop je wagen wegzetten.

Vergunningen voor op het Kasteel van Gaasbeek.

Om te mogen vissen op het Kasteel van Gaasbeek heb je een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in een B-post kantoor. Tevens mag er gevist worden met maximaal 2 hengels en is nachtvissen verboden op het Kasteel van Gaasbeek.

Vergeet niet dat je enkel mag vissen op de 3de vijver. Dit is de vijver aan de achterpoort waar je tevens je wagen kan parkeren.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: ,

4 Comments

 • leemans koen schreef:

  ik heb enkele jaren geleden 2 grote karpers gevangen op de laatste vijver
  maar nu weet ik niet of er nog karper op zit hoop van wel want het is altijd
  een plezier om zo ne vis te kunnen binnen halen

  • mich schreef:

   Hej Koen. Ben er dit jaar ook al eens langs geweest, jammer lagen er wat kroeskarpers dood. Op dit moment is er een ziekte op het water te wijten aan geen zuivering van een pomp en algen. Hopelijk overleven de mooie karpers het op de vijver.

 • DERMEZ DIRK schreef:

  Ik ging vroeger in Gaasbeek vissen de ganse dag en dan werd er tenminste nog karper en witvis gevangen en nu niks Alleen nog takken en ondiep water er zit volgens geen enkele vis meer in Schandalig en dan word er gezegd dat het daar gioed is om te vissen
  Hoe veel vissen NUL
  DERMEZ DIRK.DERMEZ@GMAIL.COM

  • mich schreef:

   Het klopt inderdaad dat je in Gaasbeek op de vijver niet veel meer zal vangen. Tot vorig jaar kon je er zeker nog je visje vangen, maar door een enorme sterfte van blauwalg vorig jaar is er niet veel leven meer in de vijver van Gaasbeek. Heb er 2 jaar geleden nog een 50 tal baarzen weten te vangen op een uurtje tijd. Vorig jaar op een uurtje vissen 0,0. Jammer maar helaas, in Lennik zal je niet snel nog een visje vangen vrees ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *