Review JRC radar DS swing Indicator.

Met dat ik vaker s’nachts ga vissen wou ik mij verlichte swingers kopen en mijn voorkeur ging eigenlijk heel snel uit naar de MK2 illuminated swingers van FOX. Zelf heb ik een setje van 3 biepers van Carp Sonar waar ik eigenlijk zeer tevreden van ben tot nu toe en welke de kleuren blauw, rood en groen hebben. Dus ik wou zeker en vast mijn illuminated swingers in die kleuren hebben. Het prijskaartje van de FOX swingers met doosje kwam neer op €170 wat ik toch aan de hoge kant vond.

Bij het verder speuren op het internet kwam ik de JRC radar DS swingers tegen welke van kleur te veranderen zijn en van prijs zeker meevallen in tegenstelling tot de swingers van FOX dus had mij deze maar eens besteld. Hier zijn mijn bevindingen. 

Positieve punten JRC Radar DS swingers.

Het eerste puntje dat ik wil bespreken is de prijs van de JRC swingers. Op RAVEN kosten deze €27, toch een groot verschil met die van FOX welke rond de €50 kosten per swinger. Kijk ook altijd eens op Visdeal of deze swingers er niet opstaan. Deze komen namelijk meermaals terug op Visdeal tegen een nog betere prijs. 

Voor mij nog een groot voordeel zijn de kleuren van de swingers. Je hebt 6 kleuren welke je kan aanpassen op de swinger. Je hebt achteraan 2 kleine knopjes waarmee je de lichtsterkte en kleur kan veranderen van de swinger. Volgens mij de enige swinger waarvan je de kleur kan aanpassen op dit moment. 

Het mechanisme om je visdraad tegen te houden van de JRC swingers werkt met 2 magneetjes. Je kan je visdraad hier makkelijk achter klikken en komt makkelijk los bij het aanslaan van je hengel. Dit gedeelte werkt perfect en heeft mij nog nooit last opgeleverd.

Nog een laatste puntje dat ik wil meegeven dat ik enorm handig vind is dat je 2 aparte gewichtjes hebt die je gewoon op je swinger kan klikken. Nooit last gehad van foute biepen door de wind. 

Nadelen JRC Radar DS swingers.

Voor mij hebben deze JRC swingers maar 1 nadeel. De swing arm zelf heeft 2 beugeltjes aan de zijkanten waarmee je deze kan los klikken. Bij mij is het al meermaals gebeurd dat de swinger losklikt wanneer ik aansla. Met dat het verlichte swingers zijn heb je een kabeltje welke je kan inpluggen in jouw beetmelders. Ik doe dit altijd, ook overdag, gewoon om op die manier te voorkomen dat de swinger in het water kan vliegen. Je ondervind tijdens het vissen zelf hier geen hinder van, maar niemand zou het tof vinden om op die manier zijn swinger verloren te zien gaan in het water.

De JRC Radar DS swingers bestellen.

Ook interesse in de JRC Radar DS swingers? Zelf heb ik de mijne op Raven gekocht met dat Raven altijd goede prijzen aanbied en met dat ik nog nooit last heb gehad met leveringen van Raven. Ik kan ook altijd aanraden om eerst eens naar de Visdeal swingers pagina te gaan kijken. De JRC Radar DS swingers komen hier namelijk meermaals op terug en kan je ze dus nog goedkoper aankopen.

Tags: , ,

One Comment

  • Edwin schreef:

    Hoi, ik heb sinds deze week ook de jrc swingers alleen vraag ik mij af werkt de verlichting van de swingers alleen ’s avonds want overdag zie ik ze niet branden.
    Ik heb ze samen met de jrc xtx-r piepers.
    Wie kan mij dit vertellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *