budget drone of dji

Kiezen voor een budget of DJI drone?

Je zal aan het water al wel vaker een karpervisser zijn tegengekomen die toekomt met een drone. Of je er nu tegen bent of niet, een drone heeft zeer veel nut bij het lokaliseren van karpers. Uit eigen ervaring kan ik meedelen dat een drone perfect inzetbaar is voor het spotten van karpers, het spotten van vrije stekken in de geburen van de karper evenals het maken van mooie sfeerbeelden rondom je stek. In dit artikel gaan wij wat dieper in op het verschil tussen budget drones en de bekende DJI drones. Wil je nog meer info vinden over karpervissen met een drone kan je zeker onze andere website over drones bezoeken. Hier gaan wij dieper in over deze drones en de vele modellen. 

budget drone of dji

Een budget of DJI drone?

YAR budget drone

budget drone

Filmkwaliteit: 4K

Fotokwaliteit: 12 MP

Vliegsnelheid: 50km/u

Bereik: 1200 meter

Te koop voor amper €74,95

DJI Mavic Mini 2

Filmkwaliteit: 4K 30 frams/second

Fotokwaliteit: 12 MP

Vliegsnelheid: 57,6 km/u 

Bereik: 6000 meter

€475,74 of €559 inclusief Fly More Combo

Verschil tussen bovenstaande drones.

Het eerste wat je merkt is dat er een enorm verschil zit qua prijs op bovenstaande drones maar dat ze toch goed op elkaar lijken. De reden hiervan is dat DJI wereldwijd bekend staat voor zijn enorme kwaliteit en gebruikersgemak. Iedereen met weinig tot geen verstand van drones kan perfect met een DJI drone vliegen, het is echt kinderspel en werk perfect. Om die reden zie je vaker Chinese merken DJI namaken en dat heb je ook bij bovenstaande YAR drone. Zowel het uiterlijk als gebruikersgemak wordt nagebouwd door deze merken, echter mag je uiteraard niet verwachten dat je 100% dezelfde kwaliteit krijgt als je hebt bij DJI. 

Al bij al zeggen de reviews dat de YAR drones de betere Chinese namaak DJI drones zijn. Echter wordt wel aangegeven dat het beeldkwaliteit toch wat minder is dan bij DJI evenals dat deze drone wat minder stabiel. Ook een groot verschil is dat je bij DJI een verzekering kan aanschaffen onder de naam DJI care. Dit betekend dat wanneer je de drone zelf zou stuk maken, crashen in het water of meer dat je volledig verzekerd bent en tot 2x een nieuw toestel ontvangt per jaar. Dit heb je uiteraard niet bij de YAR drones.

Ikzelf heb een DJI Mavic Mini drone. Ondertussen is generatie 2 op de markt gebracht van de DJI Mavic Mini en moest ik kunnen kiezen zou ik voor deze gaan. De kwaliteit van mijn DJI Mavic Mini is een pak hoger dan ik had verwacht. Echter gebeurt het hier en daar dat ik connectie verlies met mijn drone wat enorm frustrerend is wanneer je boven water vliegt. Dit probleem is verholpen bij hun 2de generatie. Ook vliegt deze een pak sneller dan de eerste generatie wat ervoor zorgt dat deze beter tegen windstoten kan. 2 Enorme voordelen tegenover generatie 1 waardoor ik altijd voor deze versie zou kiezen.

Heb je een ruim budget voor een drone? Dan zou ik altijd voor een DJI drone kiezen. Ben je totaal nieuw met drones en wil je er niet teveel geld aan uitgeven kan je zeker kiezen voor de YAR drone. Alles hangt vooral af van persoonlijke voorkeuren.

Tags: ,

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *