PVA Bombs

Ken jij de PVA bombs al? Vele karpervissers vissen graag met PVA om zo compact mogelijk te vissen. Je kan uiteraard je PVA zelf knopen, maar tegenwoordig bestaan er ook PVA bombs. Deze PVA bombs zijn eigenlijk voorgeknoopte PVAtjes die perfect bij de bijhorende boilie passen. Ik raad dan ook altijd aan wanneer je gebruik maakt van de PVA bomb dat je ook de zelfde soort boilie gebruikt. Dan gaat jouw PVA techniek perfect tot zijn recht komen.

pva bombs

De PVA bombs van Pro Line

Zover ik weet heeft op dit moment enkel Pro Line PVA bombs op de markt gebracht. Ze hebben 9 verschillende smaken die perfect bij hun aanbod boilies past. In elke verpakking zitten 20 PVA bombs. De PVA bombs die ze hebben zijn als volgt:

Scopex

€8.95

V-Activator

€8.95

Nutrition

€8.95

NG Squid

Coco Banana

€8.95

Juicy Pineapple

€8.95

Magic Mango

€8.95

Garlic Robin Red

€8.95

Belachan & Krill

€8.95

Kijk voor PVA bombs koopjes op Visdeal

Ook Visdeal bied met regelmaat PVA bombs aan tegen nog net betere prijzen zoals we Visdeal wel kennen. Kijk dus gerust ook eens op Visdeal of er nog PVA bombs beschikbaar zijn, maar je moet er wel snel bij zijn. PVA bombs zijn tegenwoordig erg gewild en verkopen ook als zoete broodjes.

Zelf je PVA bombs maken.

PVA bestaat al even en je kan dus uiteraard ook je eigen PVA bombs knopen. Het zelf knopen van je PVA kan vele voordelen hebben, je kan er namelijk zelf instoppen wat je wilt. Vis jij met een ander smaak van boilies of wil je er zelf gedroogde partikels insteken? Wanneer je zelf je PVA knoopt doe je wat je wilt. 

Zowel Korda als Fox hebben een mooi aanbod van PVA. Fox heeft 2 verschillende soorten. De fast en slow Melt PVA. Voor koud water neem je dus de fast melt PVA en bij warmer weer neem je de slow melt PVA.

Korda heeft ook 2 verschillende soorten PVA in de aanbieding. De gewone standaard rol en de long small rol. De laatste heeft Korda speciaal ontworpen wanneer je lange afstanden met PVA wilt werpen. 

Zelf heb ik zowel de PVA van FOX als van Korda in mijn tacklebox zitten. Mijn voorkeur gaat uit naar die van Fox omdat deze beter knoopt. Het voordeel van die van Korda is wel dat je makkelijk hervullingen vindt. 

Fox Fast Melt

fox fast melt

€9.47

Fox Slow Melt

€9.47

Korda PVA

€12.63

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *