karperwater kopen

Karperwater kopen.

Vele karpervissers hebben als droom om ooit hun eigen karperwater te kopen. Echter is dit niet de makkelijkste zoektocht. Je moet maar eens gaan zoeken naar een viswater dat te koop staat in België. Meestal zijn deze bijna dezelfde week nog verkocht wanneer ze te koop worden aangeboden. De prijzen in België zijn ook niet niets wat het nog moeilijker maakt om een water in België aan te kopen. 

Gelukkig zijn er in Frankrijk heel wat wateren te koop meer betaalbaar zijn. Er zijn enkele websites waar je specifiek karperwateren in Frankrijk kan kopen. Wij hebben deze hieronder opgesomd. Bekijk gerust alle karperwateren in Frankrijk die te koop zijn.

karperwater kopen

Websites waar je karperwateren kan kopen.

Karperwateren in Frankrijk zijn redelijk makkelijk te vinden. Hieronder de lijst van karperwateren in Frankrijk. Ken jij nog websites waar je karperwateren in Frankrijk kan vinden? Laat het ons gerust weten via een reactie onderaan.

In België en Nederland ga je amper karperwateren te koop aangeboden vinden via het internet. Het beste wat wij kunnen aanraden is om voor een karperwater in België 2dehands eens te bekijken en voor een karperwater in Nederland kan je best Marktplaats bekijken.

Weetjes wanneer je een karperwater wilt kopen.

Een karperwater kopen is een enorme droom. Wil je nu toch de stap wagen, dan is het wel handig om volgende weetjes in het achterhoofd te nemen. Er kunnen namelijk heel wat addertjes onder het gras zitten bij het aankopen van een karperwater.

1: Er zijn zeker in Frankrijk heel wat karperwateren te koop. Wil je nu een water kopen moet je goed checken of je een vergunning kunt krijgen om jouw water commercieel kunt uitbaten. Zorg ook altijd voor zekerheid en ga met de nodige instanties praten.

2: Wil je een karperwater in Frankrijk kopen ga je zeker met de nodige instanties moeten gaan praten. Het is dus handig om perfect Frans te kunnen praten. Lukt dit niet, neem dan altijd iemand mee die het Frans goed hanteert. 

3: Onderhandelen in zeer belangrijk. Kijk waarom de huidige eigenaar zijn water wilt verkopen en speel hierop in. Zeker met de Brexit zijn er heel wat Engelse die alsnog hun karperwater in Frankrijk willen verkopen. Speel hier altijd op in.

4: Bekijk altijd of je een water koopt met of zonder vis. Wanneer je nu een karperwater gaat kopen waar vis op zit let dan ook goed op dat de mooie exemplaren er niet worden afgehaald voordat de onderhandelingen afgerond zijn. Je zou namelijk niet de eerste zijn die een water koopt met zeer mooie vis waarvan alle top exemplaren ineens zijn verdwenen.

5: Kijk ook of je mag bouwen aan jouw water en of je elektriciteit en stromend water kan binnen krijgen moest dit nog niet het geval zijn. Zeker in Frankrijk is het niet altijd mogelijk om dit binnen te krijgen of zijn de kosten enorm.

6: Kijk ook altijd goed na wat de extra kosten zijn bij het aanschaffen van een karperwater. Denk maar aan bemiddelingskosten die vaak in rekening worden gebracht en die snel kunnen oplopen naar 1000den euro’s. 

7: Koop een een karperwater zonder vis, dan zal je er zelf nog karpers moeten op uitzetten. Het is handig om op voorrand te gaan kijken hoeveel karpers je er wilt opzetten, welke grootte en uiteraard wat de totaal kost hiervan is. Ga zeker eens bij plaatselijke karperboeren spreken. Hoe dichterbij de karperboer woont waar je jouw karpers koopt, des te minder ver de reis voor deze karpers en hoe minder stress en kans op ziektes deze kunnen meebrengen naar jouw karperwater.

Visvijver te koop in België of Nederland.

Het vinden van een visvijver in België of Nederland is niet simpel. Al zeker geen mooi groot karper water. Het beste wat je kan doen is via Google maps opzoek gaan naar onbekende wateren en dan ter plaatsen gaan rond horen wie de eigenaar is van dit water om het eventueel te kunnen kopen. Je kan uiteraard ook altijd eens bij de gemeente langs gaan om te horen of zij niet weten wie de eigenaar is. De kans is wel klein, maar met een beetje geluk kan je zo een visvijver te koop vinden. 

Wat je ook best kan doen is je lid maken van verschillende facebook groepen te maken over vissen / karpervissen. Onlangs kwam ik nog een klein karperwater tegen te koop. Had nu zelf wel geen interesse, maar met een beetje geluk kan je zo een toffe visvijver vinden.

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *