De Lienne2

De Lienne

De Lienne wordt omschreven als de mooiste rivier van Wallonië wanneer het gaat over de zalm en forel visserij. Dit is een mooie rivier met heel veel kronkelingen, helder water en ondiep water waar grote vlagzalmen en forelen rondzwemmen. De Lienne zelf is een 28 km lang en kan tot 10 meter breed worden. De diepte gaat tot 1 meter, maar op vele plaatsen is deze een stuk ondieper. Perfect voor de zalm en forel dus. De bodem bestaat voornamelijk uit keien met hier en daar wat beplanting.

Karpervissen op de Lienne.

 

Wanneer je wilt karpervissen ga je niet veel kunnen doen op de Lienne. De Lienne is echt wel bekend voor zijn forel en zalm en het mooie heldere ondiepe water. Karper kan hier op vele plaatsen zelf niet voorbij zwemmen, dus voor karpervissen zit je hier niet goed. Echter wouden wij dit water er toch wel bijzetten omdat de zalm en forel vangsten van de Lienne echt wel de moeite zijn wat je zeker eens zou moeten gaan doen als visser.

Adres de Lienne.

 

 

De Lienne zelf is 28 km lang en dus hebben wij geen adres om naartoe te rijden. Echter is de Lienne op heel veel plaatsen makkelijk bereikbaar met de wagen en kan je zelf je wagen naast het water parkeren. Google maps is hier enorm handig om een mooie stek te vinden om te starten. Zowaar overal op de Lienne is het aangenaam vissen.

Vergunningen de Lienne.

Om te mogen vissen op de Lienne heb je eerst en vooral een Waalse visvergunning nodig. Deze kan je vinden in elk Waals postkantoor.
Vervolgens heb je ook een vergunning nodig van de plaatselijke verenigingen. Elke vereniging heeft zijn eigen deel van de Lienne waarop gevist mag worden. Je mag dus niet overal vissen op de Lienne wanneer je niet aangesloten bent bij al deze verenigingen. Om meer te weten welke vereniging welk deel van de Lienne beheert moet je deze eventjes contacteren. Hierbij alvast hun gegevens.

Fédération des sociétés de pêche Vesdre-Amblève

Rue Neuve 35

Pepinster

Tel: 087.46.08.95

Société Royale la Lienne
Jean-Marie Laurent, voorzitter

Tel: 0495.67.55.38

Alphonse Servais

Tel: 080.31.94.33

Jaarvergunning €42

€5 voor kinderen tot 14 jaar.

Société Lienne et Chavanne
Alain Meyer

Tel: 080.21.69.41

Jaarvergunning €45

Vakantievergunning €20

Dagvergunning €10

Société des pêcheurs de la Lienne
Henry Zimmerman

Tel: 086.43.33.02

Albert Volvert

Tel: 086.38.86.69

Jaarvergunning €45

Dagvergunning €12,50

Société les Pêcheurs Réunis
Réne Michiels

Tel: 04.264.49.87

Jaarvergunning €45

€15  voor jongeren van 10 tot 16 jaar.

Van 1 januari tot vrijdag voor derde zaterdag van maart mag er niet gevist worden.
Van derde zaterdag van maart tot vrijdag voor eerste zaterdag van juni mag er gevist worden op forelbaas, elrits en riviergrondel.
Van eerste zaterdag van juni tot 30 september mag er op alle vis gevist worden.
Van 1 oktober tot 31 december mag er niet gevist worden.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.

Tags: , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *