De Kalkenvaart

De Kalkenvaart

De Kalkenvaart kan men vinden in de provincie Oost-Vlaanderen en is een zelf gegraven vaart van Kalken tot aan de Schelde. De Kalkenvaart kan men vinden in de gemeentes Laarne, Destelbergen, Lochristi, Berlare, Wichelen en Wetteren en komt daar dus uit in de Schelde. De Kalkenvaart is ongeveer een 2.5 km lang met breedtes tot 30 meter. Het water gaat tot een 3 meter diep met troebel water waar geen stroming op zit. De bodem is modderig en je kan wel wat plantengroei vinden.

Karpervissen op de Kalkenvaart.

 

Er is zeker karper te vangen op de Kalkenvaart evenals dat de Kalkenvaart ook uitmond in de Schelde waar mooie karper zwemt. Ook is over een lange strook op de Kalkenvaart veel riet te vinden, de ideale plek voor karper. Qua gevangen karper op de Kalkenvaart heb ik niet direct info kunnen vinden. Heb jij hier wat meer info over ? Laat het gerust weten.

Adres de Kalkenvaart.

 

 

De Kalkenvaart is te bereiken via de straat “kalkenvaart”. Jaja, je leest het goed. De straatnaam van de straat langs deze vaart heeft dezelfde naam als de vaart zelf. Langs de Kalkenvaart heb je grasbermen waar je jouw wagen achter kan laten, dus je wagen staat dicht bij jouw stek.

Vergunningen voor op de Kalkenvaart.

Om te mogen vissen op de Kalkenvaart moet je een Vlaams visverlof hebben. Deze kan je vinden in een B-post kantoor.
Nachtvissen is altijd verboden op de Kalkenvaart.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *