melkader

De Melkader

De Melkader kan je vinden in Kallo en is een restand van wat vroeger afwatering was het Noorden van het Waasland. Vandaag de dag is de Melkader een stuk water van 1.2km lang welke tot 35 meter breed kan gaan. Het water gaat amper tot 1 meter diep, dus grote vis ga je er niet direct aantreffen. Het water zelf is vrij helder en er is geen stroming aanwezig. Op de bodem kan je wel wat beplanting vinden en de bodem zelf is vooral modder.

Karpervissen op de Melkader.

Ondanks dat de Melkader niet diep is zou er veel karper aanwezig zijn. Zelf heb ik wel niet veel info gevonden over gevangen karper, maar ik veronderstel dat het vooral kleinere karper rond de 5 kg gaat zijn die je er gaat vangen. Op de Melkader zijn 6 stekken voorzien waar je rustig kan zitten met 2 hengelaars. Heb wel een artikel uit 2015 gevonden waar gemeld staat dat er een enorme vissterfte is geweest op de Melkader ten gevolgen van zuurstofgebrek.

Adres de Melkader.

 

 

Fabriekstraat 53

9120 Beveren

Om naar de Melkader in Kallo te rijden zou ik het volgende adres ingeven: De Fabriekstraat 53 in Beveren. Daar kom je uit langs het water.

Vergunningen voor op de Melkader.

Om te mogen vissen op de Melkader heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in een B-post kantoor.
Nachtvissen is verboden op de Melkader.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *