deeper karpervissen

Alle Deepers op een rij.

In dit artikel ga ik wat dieper ingaan op de Deeper dieptemeter. Naar mijn mening is dit een top dieptemeter welke niet teveel kost en perfect weergeeft wat een karpervisser moet weten. Ikzelf heb meerdere dieptemeters en het grote probleem op mijn andere dieptemeter is dat ik moeilijk kan zien of er veel of weinig wier aanwezig is op de bodem. Zeker de dag van vandaag merk je dat de waterkwaliteit enorm aan het stijgen zijn wat weer meer algen en wier met zich meebrengt. De dieper toont deze perfect weer en dan ga je niet snel een karper vangen wanneer je niet perfect op een hard stukje bodem ligt dat wierloos is.

deeper karpervissen

Meer info over de Deeper dieptemeter.

Eerst en vooral moet je weten dat Deeper versie 4 van hun dieptemeters heeft uitgebracht en dat op zeer korte tijd dat ze bestaan. Dat alleen al laat zien dat het een goedwerkend product is, anders kan je nooit zo snel groeien als bedrijf. Ikzelf heb de Deeper Pro + versie, ondertussen heb je ook de Deeper Chirp+. Dit bericht zal meer gericht zijn op de Deeper pro + met dat ikzelf deze Deeper heb. Hieronder de verschillen tussen alle soorten Deepers.

deeper start karpervissen

Deeper Start

De Deeper Start is de enige Deeper die een andere vorm heeft dan een ronde bal. Alle andere Deepers hebben een volledige ronde vorm in tegenstelling tot deze Deeper Start. Deze is een stuk goedkoper dan de andere Deepers, het verschil zit hem vooral in de details van de kaart. Op de Deeper Start kan je zien hoe diep de bodem is en enkele kuilen vinden. Echter voor karpervissers kan ik wel de Pro of Pro+ aanraden. De Deeper start heeft een bereik van 50 meter en een scanhoek van 40°.

deeper pro karpervissen

Deeper Pro

De Deeper Pro is voor mij een betere variant dan de Start wanneer het aankomt op karpervissen. Het verschil met de Start is vooral het detail in de kaart wat ik als karpervisser zeer interessant vind. Het eerste is dat je goed de bodemstructuur kan achterhalen wat je niet kan met de Start. Wat ook enorm handig is is dat je goed de vegitatie kan waarnemen op de Pro. Ik kom regelmatig op wateren waar er heel wat wier en obstakels liggen welke je perfect kan waarnemen met een Deeper Pro.

deeper pro plus karpervissen

Deeper Pro+

De Deeper Pro+ kan eigenlijk alles wat de Deeper Pro kan echter zit er op de Pro+ een gps ingebouwd. Ikzelf heb de Pro+ en ben er enorm tevreden van. Dankzij het gps gedeelte kan je tijdens het vissen een Google Earth view krijgen van het water. Hierop kan je zelf al wier, obstakels en dieptes waarnemen wat het weer makkelijker maakt om sneller een goede stek te vinden. Ook een groot voordeel is dat je later alles makkelijker per stek kan herbekijken waar ik als karpervisser veel info uithaal.

deeper chirp karpervissen

Deeper Chirp+

De Deeper Chirp+ is de nieuwste variant van Deeper. Een super Deeper maar in mijn ogen vooral voor Roofvissers. Alle andere Deepers sturen 1 signaal naar de bodem en dit signaal wordt dan weer afgekaatst richting de Deeper. Deze info gebruikt de Deeper vervolgens om alles in kaart te brengen. De Chirp+ technologie stuurt 3 signalen tegelijkertijd naar beneden en krijgt deze dan terug. Hiermee is veel meer info over wat er onder water gebruikt terug te brengen in kaart. Je krijgt vooral beter een zicht in welke vis waar ligt wat handig is als Roofvisser.

Deeper bestellen op bol.com

Waarom kiezen voor een Deeper ?

Ikzelf kan elke karpervisser zeker een Deeper aanraden. Elke karpervisser weet wel dat een goede stek het belangrijkste is om veel karpers te vangen. Maar een goede stek vinden is dan ook weer de moeilijkste opdracht die wij als karpervissers hebben. De Deeper helpt enorm bij het vinden van een goede stek. Als karpervisser zoek je liefst een harde bodem zonder vegitatie, harde stukken bij opstakels, taluds en ga zo maar verder. Al deze zijn perfect te vinden met een Deeper. Wat ik vooral super vind ik het duidelijk weergeven van vegitatie wat van enorm belang is. Heb al genoeg tussen het wier gelegen waar je ligt te blanken. Met de Deeper kan je perfecte stekken vinden. Een ander enorm voordeel is dat de Deeper een pak goedkoper is dan de meeste dieptemeters. De reden is vooral dat er bij Deeper geen scherm is. Iedereen heeft tegenwoordig toch een smartphone, dus waarom 2 schermen meenemen als je altijd al 1tje bij hebt? De Deeper maakt verbinden met je Smartphone en geeft alles realtime weer. Het enige nadeel dat ik ondervind is bij het uitvaren met de boot. Wanneer het regent heb ik niet graag dat mijn smartphone nat wordt. Gelukkig zijn hier genoeg oplossingen voor. Ikzelf gebruik mijn Deeper achter mijn boot met de bootsteun van Deeper zelf. Evenals werp ik mijn Deeper uit met de hengel op kleinere wateren. Ook ken ik enkele mensen die een Deeper achter hun voerboot hebben gehangen wat perfect werkt. Al bij al kan ik zeker een Deeper aanraden voor elke karpervisser. Of je nu veel of weinig ervaring hebt met karpervissen, een Deeper maakt het zoeken naar een stek pakken makkelijker.

Extra Deeper onderdelen.

deeper bootsteun karpervissen

Deeper bootsteun.

Ikzelf heb de bootsteun van Deeper ook. Het eerste wat mij opviel is dat ik deze redelijk prijzig vind voor een bootsteun. Een stukje touw werkt namelijk ook. Echter ben ik wel enorm tevreden van de bootsteun. Deze kan ik perfect vastmaken waar ik wil aan mijn boot en de arm is inderdaad enorm flexibel maar 1x naar wens geplooid enorm stevig. Tevens het bewegende gedeelte vangt alle golven perfect op en heb geen onderbrekingen tijden het uitvaren. Je merkt ook dat de kwaliteit van deze arm enorm hoog ligt, deze zal bij mij wel heel mijn leven meegaan. Dus al bij al ben ik zeer tevreden over de Deeper bootsteun.

Deeper gsm mount.

De Deepr gsm mount heb ik zelf niet, maar staat eigenlijk al eventjes op mijn lijst. Persoonlijk gebruik ik mijn Deeper vooral op mijn boot, maar wanneer ik met de hengel uitwerp is het wel lastig dat ik telkens mijn gsm ergens moet neerleggen en dan weer moet gaan kijken hoe de bodemstructuur is. Met de Deeper gsm mount kan je zeer makkelijk je gsm vastmaken aan je hengel. Je werpt de Deeper uit en kan op jouw hengel live meevolgen wat er onder water gebruikt evenals de Deeper ondertussen sturen met je hengel. Heb namelijk al meermaals bij wat stroming gemerkt dat de Deeper snel afdrijft en dan is deze Deeper hengel mount super handig.

Onderdelen Deeper kopen op bol.com

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *