JB lake – Goncourt

 

Begin Oktober 2019 ben ik een weekje gaan vissen op JB Lake in Goncourt. JB Lake is een vrij nieuw betaalwater in het domein Goncourt en daarom alleen verdiend dit water een extra woordje uitleg. Zelf hebben wij een weekje geboekt via Fishermanholidays voor de prijs van €155 voor een week. Zeker en vast geen duur water maar er zijn toch enkele extra puntjes aan dit water welke niet beschreven staat op de website van Fishermanholidays. Daarom ook dit extra woordje uitleg over JB Lake in Goncourt.

Enkele weetjes over JB lake.

Volgens de info die wij hadden gevonden op Fishermanholidays dachten wij dat dit een zeer makkelijk en nieuw water is waar nog niet teveel op gevist is en waar je enorm wat karpers kunt vangen die tot 27 KG kunnen gaan. Deze info klopt niet volledig en vandaar deze extra puntjes. Persoonlijk vind ik dat dit toch duidelijk moet zijn voor de vissers die naar JB Lake willen gaan, want dit zal zowel jouw weekje vakantie als de karpers op JB Lake ter goede komen. 

  • Volgens de website van Fishermanholidays is dit een zeer makkelijk water waar je veel zal vangen. Dat JB Lake een makkelijk water is klopt naar mijn idee totaal niet. Het klopt volledig dat dit nog niet een te oud water is en dat er dus nog geen jaren op gevist wordt, maar een zeer makkelijk water is dit totaal niet. Dit vooral omdat er belachelijk veel wier welke +- 1 meter hoog zijn. Het is zeker niet makkelijk om een wierloos vierkante metertje te vinden waar je jouw aas kan droppen. Zonder een goede dieptemeter die ook goed het wier aangeeft ga je hier naar mijn idee amper iets vangen. Onze beste stekken lagen op 100 meter + van de kant en dat wil dus ook zeggen dat je de karper +- 100 meter door het wier moet drillen. Je technieken wat aanpassen om de karper binnen te krijgen is hier zeker nodig.
  • Volgens de website van Fishermanholidays zouden er +- 900 karpers op JB Lake zitten. Wij hadden hier zeker wat onze twijfels over, maar dit is toch bevestigd door de eigenaar die dagelijks eens langs komt en perfect Frans en Engels praat. Uiteraard waren wij vrij laat op het jaar naar JB Lake geweest + er wordt aardig wat gevoerd. Ons idee was dat de karpers al vol genoeg zaten om de winter door te komen en vandaar de wat minder gevangen karpers. Dit was zeker niet enkel voor ons het geval, voor iedereen die aan het water zat.
  • Wanneer wij ons weekje JB Lake hadden geboekt zagen wij dat er karpers tot 27 KG op zouden zitten. Dit lokt je natuurlijk naar het water, maar persoonlijk vind ik het toch een klein beetje een overroepen. Onze vangsten waren vooral +- 10 KG karpers met een vis van 15 en 18 KG. Volgens de eigenaar ter plaatsen zouden er 4 vissen boven de 18 KG op zitten en het was al eventjes geleden dat er een 20 KG + vis was gevangen. Uiteraard is €155 voor 7 dagen vissen niet veel geld, maar had liever gelezen dat de vissen +- 10 KG waren met enkele mooie uitschieters. PS: De foto’s op Fishermanholidays kloppen zeker en vangst, dit kan ik afleiden aan de achtergrond van de foto’s.
  • Partikels mag je niet meenemen naar JB Lake. Ik snap hiervan 100% de reden en er kunnen ter plaatsen partikels gekocht worden. Eventjes vermelden dat de partikels die je ter plaatse kunt kopen enkel gebroken mais is welke €20 kosten voor 25 KG gebroken mais. Dit is toch waardevolle info, doe er je voordeel mee.
  • Wanneer je jouw stek boekt volgens Fishermanholidays moet je een stek kiezen. In de info staat er wel dat er ter plaatse een loting is van de stekken. Wij vonden dit een beetje vreemd dat je een stek moet boeken om vervolgens om vervolgens een loting te houden voor een stek. Ter plaatse was er inderdaad een loting. Dit vonden wij wel interessant omdat je zo makkelijker een toffe stek bij elkaar kan nemen. 
  • Laatste puntje is dat er in de info op Fishermanholidays staat dat er op vrijdag een pizza kan besteld worden. Dit gedeelte bestaat niet meer, dus hou er rekening mee dat wanneer je een pizza wilt eten op vrijdag je zelf naar een pizzeria moet rijden. Volgens mijn Google maps was dit iets meer dan 8km rijden. 

Besluit over JB Lake.

Al bij al vind ik voor €155 dat je een tof en zeer mooi water voor een week kan bevissen. De karpers zelf zien er zeer gezond uit en er is zeker heel wat activiteit op het water. Wij zouden het zeker geen makkelijk water noemen, maar persoonlijk vind ik het tof dat er toch een uitdaging is om je karpertjes te vangen. Hiernaast kan je 1 van mijn mooiere vangsten op JB lake vinden. Zoals je al kon lezen hebben wij ook een 18 KG vis gevangen, maar dit was de vangst van mijn vismaat. Bekijk meer verhalen op onze site over het karpervissen.

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *