Molenhof

Het Molenhof is een toffe visvijver gelegen in Roosdaal. Je kan hier 2 aparte vijvers vinden. Vroeger kon men enkel vissen op de grote vijver welke zeer intrek was bij de vaste stok vissers en karpervissers. De kleine vijver achteraan was een privé vijver welke clubs afhuurden om forel evenementen op te organiseren. Dit behoord sinds 2019 tot het verleden.

Vanaf 2019 zal er kunnen gevist worden op beide vijvers van het Molenhof. Het wordt de bedoeling dat dagvissers op de kleine vijver achteraan kunnen vissen en de vissers met een jaarvergunning kunnen op de grote vijver vissen. Er zal vooral kroeskarper worden uitgezet op de kleine vijver.

Op de grote vijver is het assortiment vis wel groter. Hier zitten veel vaste stok vissers die er altijd mooie brasem, zeelt en karper wisten te vangen. Echter door een grote sterfte in 2018 zit er niet veel brasem meer op het Molenhof. Echter blijft het wel een zeer interessant water om veel vis te vangen.

Het water van de grote vijver gaat maximaal tot 1,5 meter diep, op de meeste plaatsen zit het rond de 1 meter. Er is niet veel beplanting op het water zelf, dus je gaat niet snel vast zitten. Tevens zal je op het Molenhof altijd een visje weten te strikken.

Karpervissen op het Molenhof in Roosdaal.

Voor karpervissers is het Molenhof altijd een leuk water om eens een dag veel karper te landen op een zeer makkelijke manier. De karpers op het Molenhof vliegen op al het voedsel dat ze kunnen vinden. Dagen waarbij je 30 + karpers vangt is niet abnormaal op het Molenhof. Je mag hier vissen met 3 hengels, maar tijdens de goede maanden zijn 2 hengels ruim voldoende. De karpers zelf op het Molenhof zijn niet al te groot en ook niet al te krachtig, maar altijd tof om te vangen. Zelf ga ik hier al enkele jaren vissen en kan u vertellen dat de grootste karpers sinds 2019 richting de 12 kg gaan. De meeste karpers ga je vangen rond het eiland en de 2 pompen. Echter weet ik wel uit ervaring dat de aller grootste deze plekken meer vermijden en dat die hun ergens anders gaan leggen. Maar waar gaan we hier niet verklappen. Zeker de moeite om eens een dagje veel te vangen.

Karpervissen - karper
George van het Molenhof

Adres en parking gegevens.

Kriebrugstraat 34

1760 Roosdaal

Je kan jouw wagen langs de kant van de vijver parkeren. Hier kan je zonder probleem een hele dag staan, er worden geen kosten voor aangerekend.

Prijzen het Molenhof.

Dagvergunning: €10

Jaarvergunning: €120

Ze komen dagelijks meermaals langs om te controleren.

Regels op het Molenhof.

Maximaal 3 hengels.

Alle vis direct terugzetten. 

Onthaakmat of emmer verplicht.

Het Molenhof op Youtube.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , ,

11 Comments

 • Heymans sandra schreef:

  Geachte , mijn kleinkind zou graag morgen na de middag komen vissen . Zou er nog plaats zijn of gaat dit niet meer . Hij zegt dat je op voorhand moest ingeschreven zijn . Maar dat wist hij niet zijn vriend had dit vandaag laten weten . Groenten sandra

  • mich schreef:

   Voor het Molenhof moet je je niet op voorhand inschrijven hoor. Je kan gewoon gaan vissen, ze komen dagelijks rond voor de betaling te ontvangen.

 • Thierry schreef:

  Wat zijn de openingsuren?

 • Temmerman-Tahon schreef:

  Wat zijn de huidige openings uren?aub

  • mich schreef:

   Vissen op het Molenhof mag van zonsopgang tot zonsondergang. Je mag gewoon toekomen en beginnen vissen. Ze komen meermaals langs per dag voor de betaling.

 • Ronse Etienne schreef:

  Beste, ik wil een jaarabonnement om te vissen, war moet ik doen om dat te bekomen.

 • wesemael Godelieve schreef:

  geachte heer een vraagje ,sluit het viswater of kunnen we deze winter blijven door vissen groetjes een karpervisser

 • Van Schaeybroeck Michel schreef:

  Hallo,
  Kan je daar als recreatievisser komen vissen of moet je lid zijn van die vissersclub?(te lezen op de bordjes op de foto naast het water).
  Zijn die vijvers heel het jaar open?

  Mvg

  • mich schreef:

   Je kan er ook komen vissen zonder lid te zijn van de club. Echter tijdens wedstrijden mag je er niet vissen of aan de andere kant als er niet teveel volk meedoet aan de wedstrijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *