stroming waalse rivieren

Hoe hard stromen de Waalse rivieren?

Dat Wallonië een paradijs is voor ons karpervissers is wel geweten. Zo zijn er ook enkele geweldige rivieren met grote karpers in Wallonië, denk maar aan de Maas, het Albertkanaal en de Samber. Ook zijn er nog enkele kleinere rivieren waar ook zeer mooie karpers op rondzwemmen. Al bij al is Wallonië een mekka voor de karpervisser. Voor velen van ons is het wel eventjes rijden en uiteraard wanneer je openbaar gaat vissen moet je met veel rekening houden. Denk maar aan de vele topstekken die vaak bezet zijn evenals is er wel vaker enorme stroming op deze rivieren waardoor het onbevisbaar is geworden. Gelukkig is voor het laatste probleem een zeer simpele oplossing. De Waalse overheid houd namelijk bij hoeveel stroming er is per rivier en meet dit op verschillende 

stroming waalse rivieren

punten. Voor ons als karpervisser zijn dit zeer handige tools. Zo moeten wij geen uren gaan rijden om te ontdekken dat het water wat we wouden bevissen onbevisbaar is geworden door te harde stroming. De cijfers die worden weergegeven zijn de kubieke meters water die per seconde passeren. Wanneer dit meer dan 150 per seconde wordt raden wij aan om weg te blijven van de rivier. Dit is namelijk enorm gevaarlijk om met een klein bootje of dergelijke het water op te gaan om een karper te landen.

Bekijk de Webcam beelden over heel België.

Niet enkel de stroming is handig om in het oog te houden voor je vertrekt maar uiteraard ook wat het weer net gaat doen. Er zijn tal van app’s en websites zoals buienradar die zeer interessant zijn om het weer in het oog te houden. Echter hangen er over heel België ook webcams waar je de beelden kan volgen. Ook dit is zeer interessant voor vissers. Ikzelf zit namelijk op enkele Waalse rivieren te vissen en de webcams die in de geburen hangen geven mij een duidelijk beeld hoe het weer in de valleien is op dat moment. Zeer handig om te weten hoe het weer daar plaatselijk is voor ik vertrek. Zo hangen er een 80 tal webcams over heel België. Niet elke keer eentje in de geburen van een stek maar wanneer je een stek in de geburen hebt zul je merken dat je met deze beelden al een mooi beeld kan vormen van hoe het daar net is voor je vertrekt.

stroming rivieren wallonie

Nog opzoek naar een nieuw water in België ?

Opzoek naar een nieuw water om te karpervissen in België ? Dan moet je zeker ook eens gaan kijken naar onze karperwater pagina. Hier hebben wij 100 + wateren over heel België verzameld waar karpers worden gevangen. Ken jij nog een water welke niet op onze website staat? Laat het ons gerust weten zodat wij het water eens kunnen opzoeken en vervolgens een artikel over schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *