webbekomsbroek

Het Webbekoms Broek

  • Bewerken
 
 
Het Webbekoms Broek is een aangelegd en dient als een wachtbekken. Omdat de Demer die vlakbij loopt in een overstromingsgebied ligt is dit wachtbekken er om water op te vangen wanneer nodig. Echter is er wel nog een vijver aangelegd van 2ha die dient voor op te vissen. Het Webbekoms Broek heeft een lengte van een 250 meter en een breedte van een 50 tal meter. Het is er ongeveer 1 meter diep. Voor te karpervissen is het hier niet echt interessant en voor zover wij weten is er nog niet echt een karper gespot. Echter is Webbekoms Broek wel een mooie plas met natuurlijke oevers, helder water met platengroei en weinig tot geen stroming. Een modderige bodem met heel veel rietvelden en rietkragen evenals hooi en graslanden.

Karpervissen op het Webbekoms broek.

Zover ik kan vinden is er niet zoveel karper op het Webbekoms broek in Diest. Dit water staar vooral bekend voor zijn kleine roofvis zoals baars en snoek. Wanneer het betreft roofvissen heb ik al meerdere vangsten zien voorbij komen over het Webbekoms broek, maar wanneer het gaat over karpers blijft het stil. Heb jij info over het karperbestand van de Webbekoms broek in Diest? Laat het ons gerust weten via een reactie onderaan.

Adres het Webbekoms broek.

 

 

Omer Vanaudenhovenlaan 48

3290 Diest

Het Webbekoms Broek is te bereiken via de Omer Vanaudenhovenlaan 48 in Diest.

Vergunningen voor op het Webbekoms broek.

Om te mogen vissen op het Webbekoms broek heb je een Vlaams visverlof nodig welke je kan afhalen in elk B-post kantoor. Nachtvissen is niet toegestaan op het Webbekoms Broek.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *