beettracker

Statistieken van je vangsten bijhouden.

Als karpervisser wordt je enkel beter wanneer je statistieken gaat bijhouden van jouw vangsten op alle wateren en te ontdekken wat de vissen triggerd om te gaan eten evenals waar. Dit alles kan enkel wanneer je goede statistieken van het weer gaat bijhouden. Hiervoor heb je tegenwoordig heel wat handige apps en 1tje hiervan gebruik ik al enkele maanden. Beettracker. Deze app maakt het mogelijk om je vangsten evenals je missers op te slagen en gaat automatisch heel wat weersinfo bijhouden. Achteraf heb je handige info bij al jouw vangsten en missers en krijg je handige statistieken van wanneer er net aanbeten kwamen op welk water en welke stek van dat water.

beettracker

Hoe werkt Beettracker juist ?

Na het downloaden van de app moet je kiezen voor de optie: Aanbeet toevoegen. Vervolgens kom je terecht op de pagina die je hiernaast kan vinden. 

Op deze pagina kan je vervolgens 1 of meerdere foto’s selecteren uit jouw bestanden en toevoegen aan jouw aanbeet.

Vervolgens kan je ook de datum en uur van aanbeet toevoegen. Wanneer ik met mijn gsm de foto heb gemaakt en deze vervolgens upload naar deze app gaat hij automatisch de tijd en datum overnemen van wanneer de foto gemaakt is. 

De volgende optie is alle weersinfo. Deze info gaat de app volledig automatisch ophalen naar gelang de tijd en locatie.

De volgende 3 opties is het toevoegen van het gewicht van jouw vis, of het een schub, spiegel of andere soort vis is en of je deze hebt gevangen met een boilie, tijgernoot, … 

Vervolgens moet je de locatie instellen. Met de app kan je kiezen voor huidige locatie wanneer je jouw aanbeet ingeeft ter plaatse. Je kan uiteraard ook met Google maps naar de locatie zelf gaan. Ook zijn er nog handige opties zoals: locatie overnemen van vorige aanbeet. Altijd handig wanneer je thuis na het vissen al jouw aanbeten aan het toevoegen bent.

De laatste 2 opties zijn om nog een steknaam toe te voegen en extra info bij jouw aanbeet of misser. Altijd handig om later veel info uit jouw vangsten en missers te halen.

Heb je dit alles ingegeven kan je jouw aanbeet toevoegen en deze komt in jouw overzicht terecht van vangsten. 

Deze app begint pas zijn extra nut te halen bij het toevoegen van meerdere vangsten. Dan krijg je pas duidelijke overzichten van je vangsten/missers en wat de verschillen zijn per water.

 

 

Wat haal je allemaal uit je statistieken ?

Op de foto hiernaast heb ik 1 van mijn vangsten toegevoegd recht uit het overzicht van mijn Beettracker app. De foto is misschien niet zo duidelijk, maar de volgende info kan je uit deze vangst al halen.

1: Deze vis is gevangen op JB Lake ( Frankrijk ) op 10 Oktober 3:48.

2: Het gewicht van de vis is 10.3 kg.

3: De vis is gevangen met een boilie en het was een schub karper.

4: De info die ik heb toegevoegd is welke boilie + een roze popup voor het eiland.

5: Het was toen 12°C en het was regenachtig.

6: De luchtdruk was toen 1015 hPa.

7: De windrichting was ZW.

Dit is allemaal zeer handige info die je kan halen uit 1 vangst. Sommige puntjes lijken misschien wat overbodig om bij te houden, maar dit gaat in latere fase meer waarde halen wanneer je al jouw vangsten en missers met elkaar gaat vergelijken. Ook hiervoor heeft de app van Beettracker nog een handig overzicht. Zo kan je een volledig overzicht vinden van al jouw vangsten en hierin zit het volgende:

Ikzelf gebruik de app nu 4 maanden en in die 4 maanden heb ik 17 vangsten mogen toevoegen aan mijn app account. De volgende info kan ik uit mijn app halen:

1: Aantal vangsten per maand. Is altijd tof om te zien in welke maand je de meeste vissen gevangen hebt. In dit geval ben ik in Oktober wel een week gaan vissen en in de vorige maanden 1 of meerdere nachten. 

2: Een overzicht welk moment van de dag het meeste aanbeten met zich meebrengt.

3: Een overzicht van je gevangen vissen op gewicht. 

4: Een overzicht van welke soort karpers je het meest gevangen hebt en wat de cijfers exact zijn.

5: Je vangsten gesorteerd op aas. 

6: Er is nog wat extra info zoals de zwaarste vis, aantal gevangen en gemiste vangsten ( ikzelf hou geen gemiste aanbeten bij ). 

Alles wordt bijgehouden met handige overzichten en grafieken. Dit is zeer handig en geeft een duidelijk beeld van je vooruitgang op bepaalde wateren. Naar mijn idee een zeer handige app.

beettracker

De app is volledig gratis om te downloaden en heeft dus de naam: Beettracker. Deze is te downloaden voor zowel Android als Apple toestellen. Bij het aanmelden kan je vriendencode ingeven, dit geeft aan wie je allemaal heeft toegevoegd aan de app. Vul gerust onze code in: michael2075 Wij verdienen hier niets aan, het is wel altijd tof om te zien of mensen wat hebben gehad aan dit artikel.

Tags:

2 Comments

  • Pierre janssen schreef:

    Het is een geweldig programma wat ik elke vissessie gebruik.
    Het enige wat ik mis is de windsterkte.( b.v. 27december NO. maar welke sterkte?).

    • mich schreef:

      Het is zeker een geweldige app die ik ook regelmatig gebruik. Kan altijd aanraden om eens te mailen naar de eigenaar van Beettracker. Zeer toffe persoon die snel antwoord geeft en extra opties steeds meeneemt voor volgende updates.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *