ekerse putten3

De Ekerse putten

De Ekerse putten worden ook wel het Muisbroek genoemd en kan je vinden in Antwerpen. Het domein Muisbroek is 55 ha groot waarvan de Ekerse putten zelf 15 ha groot zijn. Het water zelf in de Ekerse putten is vrij helder en diep. Je kan hier nie enkel rustig vissen, maar hier wordt ook met regelmaat gedoken. Gelieve dus elkaars hobby te respecteren en elkaar hun ding laten doen. Vissen mag aan de rechter kant van de Ekerse putten, duiken kan je dan weer doen aan de linker kant van de Ekerse putten.

De Ekerse putten zijn bijna 1 km lang en iets meer dan 250 meter breed. Dit is een door mensen gegraven put en gaat tot 18 meter diep. Op de bodem ga je voornamelijk een zandbodem aantreffen met helder water en heel wat plantengroei.

Karpervissen p de Ekerse putten.

Op de Ekerse putten wordt er vooral op karper gevist. Jammer genoeg lezen wij vaak dat heel wat mooie grote karpers er illegaal zijn afgevist waar wij zeker geen voorstander van zijn. Zie je dit, bel gerust de politie! Echter lezen wij nog steeds dat er karpervissers te spotten vallen rondom de Ekerse putten. De Ekerse putten staat net bekend voor zijn grote karpers en meervallen, maar is zeker geen makkelijk water door het op heden vrij laag visbestand voor de grootte van dit water evenals zijn er vele obstakels en plantengroei aanwezig op de Ekerse putten. De Ekerse putten hebben 2 wateren. De kleine en de grote put. Op de grote put zitten vooral de karpervissers, de kleine put is vooral in trek bij de witvissers.

Adres de Ekerse putten.

 

 

Ekersedijk

2030 Antwerpen

Er is parking voorzien aan de Ekerse putten. Om naar de parking te rijden kan je best naar de Ekersedijk rijden in Antwerpen. Je komt hier uit aan de parking van de Ekerse putten. Neem wel best een transportkarretje mee, het is een groot water.

Vergunningen voor op de Ekerse putten.

Om te mogen vissen op de Ekerse putten heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in een B-post kantoor.

Nachtvissen zou zijn toegestaan van 2u voor en 2u na zonsopgang.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.

Tags: , , , , ,

2 Comments

  • Rubben Wim schreef:

    Gelieve uw leden correct te informeren: de grote put is een natuurreservaat en er mag enkel gedoken worden (in het linkerdeel, begrensd door het sluisje, niet zwemmen, ook niet vissen: politiereglement). Dit is meestal algemeen geweten gezien de vissers zich situeren aan de minder toegankelijke achterzijde van de grote put en de giftige reacties bij navraag.
    Het rechterdeel is voor niemand toegankelijk.
    De kleine put aan de oostzijde is erkend viswater, mits vergunning.
    Er is inderdaad heel wat stroperij door aanwezige truckers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *